Novice

 • SolidWorks 99

  Podjetje SolidWorks je predstavilo novo različico programa SolidWorks 99 z več kakor 150 izboljšavami in inovacijami. SolidWorks 99 omogoča inženirju polno funkcionalnost, preprosto uporabo in enostaven prehod iz način konstruiranja 2D v 3D. Novosti so pri modeliranju, izdelavi sestavov, izdelavi delavniške dokumentacije, prenosu podatkov, cevovodni tehniki in modeliranju obdelave pločevin. Pri modeliranju podpira dinamično urejanje značilnosti in skic. Enostavno lahko s klikom površine ali izvlečene oblike preoblikujemo element v realnem času.

  Objavljeno: 31.7.1999več
 • Številke naprodaj

  Ali je 10 tisoč tolarjev, kolikor računa SI.Mobil, preveč za (zlato) številko po želji? Na Norveškem verjetno že ne bi mislili tako. V zahodni deželi Vikingov so pripravili 8 tisoč petmestnih številk in jih ponudili v prodajo. Običajne številke na Norveškem imajo namreč osem mest. Privlačnejše in preprostejše številke dosegajo ceno 2,4 milijona tolarjev, ostale skrajšane številke pa "komaj" 600 tisoč. Poskrbljeno je tudi za dobrodelne organizacije, saj te za izbrano številko plačajo samo 24 tisoč tolarjev.

  Objavljeno: 31.7.1999več
 • ... in nova direktorica pri HP-ju

  Julija so novega predsednika in direktorja imenovali tudi pri Hewlett-Packardu. Vodilni položaj je prevzela 44-letna Carleton (Carly) Fiorina, ki je bila doslej predsednica enega izmed oddelkov družbe Lucent, že dvajset let pa deluje na področju telekomunikacij, predvsem v družbah Lucent in AT&T. Fiorina je nadomestila dosedanjega predsednika Lewisa Platta, ki se je odločil za upokojitev in nove projekte. Platt bo do konca leta obdržal vlogo predsednika upravnega odbora, za tem pa se bo umaknil tudi s te funkcije.

  Objavljeno: 31.7.1999več
 • Sun + Netscape = iPlanet

  Sun in Netscape sta združila moči pri storitvah spletnega gospodarstva. Plod njunega sodelovanja je novo tržno ime iPlanet. Družbi sta opravili prvi korak pri uveljavljanju skupnih izdelkov in storitev z oblikovanjem spletišča s tem imenom.

  Objavljeno: 30.7.1999več
 • F-Secure Anti-Virus z zaščito proti Back Orifice 2000

  Podjetje DataFellows je v protivirusni program F-Secure Anti-Virus že dodalo zaznavanje novega trojanskega konja Back Orifice 2000. Trojanski konj omogoča oddaljeni nadzor računalnikov z operacijskim sistemom Windows. Omogoča branje in pisanje datotek, pošiljanje sporočil, prisluškovanje uporabniku in podobno, brez vednosti uporabnika. Back Orifice 2000 je bil predstavljen med hekersko konferenco Def Con 7, ki je julija potekala v Las Vegasu.

  Objavljeno: 30.7.1999več
 • Ljubljanski Medis začel prodajati enote Mast Storage

  Podjetje Medis iz Ljubljane je začelo prodajati enote za arhiviranje podatkov proizvajalca Mast Storage. Izdelki tega podjetja temeljijo na enotah OEM znanih družb, ki proizvajajo tračne enote, kot sta Hewlett Packard in Tandberg Data. Mastov program obsega enote DAT, SLR/MLR (streamer), NS (travan) ter enote DLT. Na voljo je celotna paleta enot s kapacitetami od 1,2 do 70 GB. Vse notranje enote imajo možnost nadgraditve v zunanjo enoto. MAST ponuja rešitev na ključ: montažni kit, kabel SCSI, zaključevalnik (terminator) SCSI in preizkusno programsko opremo. Vsi izdelki imajo dve ali tri leta garancije.

  Objavljeno: 30.7.1999več
 • AntiSniff proti vohunom

  Podjetje L0pht Heavy Industries je predstavilo novo orodje za boj proti vdorom in vohunjenju v krajevnih omrežjih. Program AntiSniff je prvo tovrstno orodje, ki omogoča ugotovitev in določitev oddaljenega paketnega vohuna, računalniškega programa, ki nedovoljeno prebira podatkovne pakete v omrežju in s tem lastniku omogoča dostop do vseh podatkov, tudi najbolj občutljivih.

  Objavljeno: 30.7.1999več
 • Modri zob razkrit

  Standard Bluetooth obeta obsežne izboljšave pri brezžičnih povezavah za prenos podatkov med prenosnimi telefoni in zunanjimi napravami, kot so prenosni ali žepni računalniki. Bluetooth uporablja radijskovalovno frekvenco 2,45 GHz in zagotavlja prenos na razdaljah do 100 metrov.

  Objavljeno: 30.7.1999več
 • Compaq AlphaStation XP1000/667

  Compaq je predstavil delovno postajo AlphaStation XP1000, ta hip najhitrejšo delovno postajo na svetu in prvo s hitrostjo procesorja čez 600 MHz. Nova delovna postaja sloni na procesorju Alpha 21264 (EV7), ki deluje s hitrostjo 667 MHz, na njej pa lahko uporabljamo operacijske sisteme Compaq Tru64 Unix, Linux, OpenVMS ali Windows NT. V primerjavi s predhodnikom, ki je imel procesor s hitrostjo 500 MHz, dosega delovna postaja 30 % boljše rezultate pri meritvah SPECint95 ter SPECfp95, pri navadnih namenskih programih pa lahko uporabniki pričakujejo za približno petino hitrejše delovanje.

  Objavljeno: 29.7.1999več
 • Standard G.lite potrjen

  Mednarodna organizacija ITU (International Telecommuincations Unions) je ratificirala oziroma potrdila standard G.lite, ki postavlja prvi mednarodni temelj za modeme ADSL (asymetric digital subscriber line). G.lite omogoča izdelavo modemov, ki prek navadne telefonske žice prenašajo podatke s hitrostmi do 1,5 Mb/s. Veliki proizvajalci so že napovedali prve izdelke, ki bodo združljivi s standardom.

  Objavljeno: 29.7.1999več