Novice

 • Novell uspešno trži GroupWise

  Kljub močni konkurenci, kot so Lotus, Microsoft in Netscape, pri Novellu zelo uspešno tržijo poštni sistem GroupWise. V prvih treh mesecih so samo v ZDA pridobili čez milijon novih uporabnikov, kar je lep dosežek v tako kratkem času. Sicer pa Novell že razvija naslednika sedanje različice, ki bo še bolj posegla v boj s tekmeci.

  Objavljeno: 3.8.1999več
 • QuickTime 4.0 zadetek v črno

  Apple je z novo različico paketa QuickTime 4.0 zadel v črno. V zelo kratkem času je novi paket QuickTime, ki prinaša številne novosti predvsem pri podpori za internet in pretočne večpredstavne zapise, k sebi preneslo že več kakor 8 milijonov uporabnikov, kar je svojevrsten rekord na tem področju.

  Objavljeno: 2.8.1999več
 • Compaqova strežniška gruča Toucan

  Compaq je najavil novo strežniško rešitev z imenom Toucan. To je gruča dveh strežnikov ProLiant, ki dostopata do skupnega diskovnega podsistema, in sta vdelana v eno samo majhno ohišje. Zaradi združitve delov sta namestitev in upravljanje s sistemom precej lažja kakor pri sedanjih rešitvah z gručami.

  Objavljeno: 2.8.1999več
 • Plače računalniških profesionalcev v ZDA

  Organizacija SANS Institute je objavila rezultate raziskave o višinah plač med računalniškimi profesionalci v ZDA. Raziskava je pokazala, da je povprečna letna plača računalniškega strokovnjaka 55.425 dolarjev. Iz raziskave je mogoče izluščiti tudi nekaj zanimivih podatkov. Najbolje so plačani svetovalci, še posebej tisti s področja varnosti v računalniških sistemih, najslabše pa sistemski in omrežni upravitelji.

  Objavljeno: 2.8.1999več
 • Novellov vtičnik GroupWise za Outlook

  Novell je predstavil razvojno različico dodatka Novell GroupWise Plug-in for Outlook, ki omogoča, da uporabniki Microsoftovega odjemalca Outlook 98 dostopajo do poštnega strežnika GroupWise 5.5 enako, kakor bi to počeli s strežnikom Exchange. S tem so pri Novellu dodali za GroupWise še enega odjemalca, ki dopolnjuje dosedanje možnosti dostopa s protokoli POP3, IMAP in spletnim brskalnikom. Dodatek je mogoče dobiti brezplačno na Novellovem spletnem naslovu support.novell.com/beta/public.

  Objavljeno: 1.8.1999več
 • ISDN Diva USB

  Eicon je predstavil vmesnik ISDN Diva USB, ki ga, kakor že samo ime pove, na računalnik priključimo prek vmesnika USB. Vmesnik zanimive oblike je zelo majhen in preprost za namestitev, kljub temu pa vsebuje vse značilnosti drugih Eiconovih vmesnikov Diva, vključno z bogato dodatno programsko opremo in kakovostnimi orodji za diagnostiko. Nov vmesnik ima priporočeno ceno 200 dolarjev.

  Objavljeno: 1.8.1999več
 • Nazaj na delo!

  Ameriška raziskava o uporabi interneta na delovnem mestu je pokazala, da skoraj tretjina internetnega prometa med delovnim časom ni povezana z delovnimi nalogami. Lani je ta vrednost bila le 15 %, povečanje pa gre predvsem na račun daljših obiskov znanih in priljubljenih spletnih strani. Zanimivo je, da se je obisk "vročih" strani v zadnjem letu prepolovil, po drugi strani pa uslužbenci čedalje bolj obiskujejo informativne strani in pregledujejo obvestila s finančnih trgov.

  Objavljeno: 1.8.1999več
 • Strežniki Compaq TaskSmart C-Series

  Proizvajalci strežnikov vse bolj pogosto iščejo tržne niše, ki jih zapolnjujejo s specifično opremljenimi strežniki. Compaq je nedavno predstavil družino strežniških naprav TaskSmart C-Series, v kateri bodo sprva posredniški strežniki (cache servers) namenjeni izravnavi prometa med internetom in krajevnim omrežjem. Namenjeni so predvsem velikim podjetjem in ponudnikom interneta.

  Objavljeno: 1.8.1999več
 • Programski usmerjevalnik iShare 3.5

  Podjetje Artisoft je predstavilo novo različico programa za souporabo komunikacijskih povezav do interneta. Program iShare 3.5 je programski usmerjevalnik, namenjen majhnim in srednje velikim podjetjem z do 250 uporabniki. Program omogoča souporabo ene ali več komunikacijskih naprav (analognih ter modemov DSL in ISDN, satelitskih povezav) prek navadnega enouporabniškega naročniškega priključka. Program je združen s predpomnilniškim strežnikom, ki zmanjšuje število dostopov do interneta. Cene se pričnejo pri 130 dolarjih (za tri uporabnike), dodatne licence (v paketih po 3, 10 in 32 uporabnikov) pa stanejo od 11 do 43 dolarjev.

  Objavljeno: 31.7.1999več
 • Novi direktor pri Compaqu ...

  Compaq je po številnih zamenjavah v vodstvu družbe dobil novega direktorja, ki je zamenjal začasno vodstvo na čelu s predsednikom upravnega odbora družbe, Benjaminom M. Rosenom. Prvi mož Compaqa bo odslej 44-letni Michael D. Capellas, ki je doslej bil na položaju izvršnega direktorja. Capellas je bil sočasno imenovan tudi za predsednika družbe in izvoljen v upravni odbor. Glavna naloga novega direktorja bo uspešna sklenitev projekta preoblikovanja podjetja, ki ga je Compaq začel izvajati po slabih finančnih rezultatih in drugih strukturnih težavah družbe.

  Objavljeno: 31.7.1999več