Novice

 • Izšel Drupal 7

  Izšla je sedma različica sistema za upravljanje vsebin Drupal, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih odprtokodnih rešitev na tem področju, uporablja pa ga približno odstotek vseh spletnih strani.

  Objavljeno: 5.1.2011več
 • Chrome Web Store je zaenkrat neuspeh

  Prodajalna Chrome Web Store, ki jo je Google predstavil v začetku decembra, omogoča nakup spletnih aplikacij za brskalnik Chrome po vzoru Applovega iTunesa s plačilnim sistemom Google Checkout.

  Objavljeno: 5.1.2011več
 • Bo Sandy Bridge zvezda CES?

  Jutri se bo v Las Vegasu začel tradicionalni Consumer Electronic Show, kjer bo Intel svečano predstavil novo arhitekturo procesorjev z razvojnim imenom Sandy Bridge, izdelovalci pa tudi prve modele računalnikov s to novostjo.

  Objavljeno: 5.1.2011več
 • Firefox je najbolj razširjen brskalnik v Evropi

  Analitska hiša StatCounter je decembra minulo leto v svojih meritvah prvič v zgodovini zabeležila prevlado uporabnikov Firefoxa nad uporabniki Internet Explorerja v Evropi, ki je tako postala prva celina, kjer je Microsoftov brskalnik zdrsnil s prestola.

  Objavljeno: 4.1.2011več
 • 500 milijonov dolarjev za Facebook

  Facebook je prejel finančni vložek investicijske banke Goldman Sachs v višini 450 milijonov dolarjev, kar je omenjeni finančni instituciji prineslo 0,9-odstotni delež v največjem družbenem omrežju, ocenjena vrednost Facebooka pa je tako narasla na 50 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 4.1.2011več
 • Wikipedija zbrala 16 milijonov dolarjev

  Od sredine novembra preteklega leta naprej nas je med brskanjem po Wikipedii pozdravljal njen ustanovitelj Jimmy Wales, ki nas je nagovarjal k finančnemu prispevku za ohranitev nadaljnjega delovanja neprofitne organizacije Wikimedia Foundation.

  Objavljeno: 4.1.2011več
 • Prazni poštni nabiralniki uporabnikov Hotmaila

  Številni uporabniki Microsoftove poštne storitve Hotmail so na veliko presenečenje in začudenje ugotovili, da so njihovi poštni računi v celoti izpraznjeni.

  Objavljeno: 3.1.2011več
 • iPhone v novem letu ni hotel buditi

  Za Apple se novo leto ni začelo povsem po načrtih, saj jih je presenetil hladen tuš v obliki številnih pritožb uporabnikov, ki jih programske budilke na njihovig iPhonih niso zbudile.

  Objavljeno: 3.1.2011več
 • 3D tiskanje namesto klasične proizvodnje

  Tiskalniki, ki zmorejo z nanašanjem različnih materialov ustvariti tridimenzionalne predmete, vse bolj obetajo, da bodo nekega dne nadomestili maloserijsko proizvodnjo predmetov narejenih s klasičnimi metodami. Lep primer, kaj je danes mogoče narediti s 3D tiskalniki je nedavno prikazal raziskovalec Amit Zoran iz znamenitega MIT Media Lab, ki je s tiskalnikom Object Connex500 v 15 urah "natisnil" povsem funkcionalno in kvalitetno izdelano flavto.

  Objavljeno: 2.1.2011več
 • Raziskava: ljudje ne morejo živeti brez interneta

  Ameriško podjetje za raziskave Zogby je decembra anketiralo 1950 odraslih Američanov in ugotovilo, da kar 28% vprašanih ne bi več moglo kvalitetno živeti brez širokopasovnega interneta. Elektronska pošta je bila na drugem mestu z 18% pritrdilnimi odgovori. Facebook je v celoti pristal precej nižje, saj v povprečju brez tega družabnega omrežja ne more komaj 3% vprašanih. Kljub temu je ta podatek precej generacijsko odvisen: v starostni skupini med 18 in 24 leti je kar 15% takih, ki ne bi mogli več brez Facebooka.

  Objavljeno: 1.1.2011več