Objavljeno: 26.9.2018 09:00

Najbolj brano v letu 2018 #10/20 - Zaradi Windows Update dodatno uro pod anestezijo

V bolnici na norveškem so morali zaradi samodejnega zagona nadgradenj operacijskega sistema Windows odložiti pregled pacienta.

Ta je po nepotrebnem ostal eno uro pod anestezijo oziroma so ga morali kasneje še enkrat pregledati. To se je zgodilo v bolnišnici Østfold v mestu Kalnes, ta je bila pred časom izbrana kot ena najboljših po rabi novih tehnologij.

V tem primeru je šlo za napovedan pregled, torej ni bil pacient nikakor ogrožen, a kot so povedali zdravniki se izogibajo nepotrebnim anestezijam. Samodejne nadgradnje so se začele na navadnem osebnem računalniku, hkrati niso imeli na voljo rezervnega računalnika. Po besedah zaposlenih naj bi na računalnikih sedaj nastavili, da se nadgradnje zgodijo le po ročnem zagonu.

Pri Monitorju sicer veliko pišemo o računalniški varnosti, a le predstavljamo si lahko, kakšno je dejansko stanje v večjih institucijah. V dotičnem primeru sicer ni bilo večjih nevarnostih, a vseeno gre za slabo nastavljen računalnik. Je pa tudi res, da se pri Microsoftu z Windows 10 včasih preveč agresivno lotijo programskih nadgradenj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji