Objavljeno: 31.7.2019 10:00

Samsung z novimi prijemi proti nižanju prihodkov

Drastičen padec prihodkov je Samsung prisilil v sveže prijeme, med katerimi najbolj obetata zmogljiv srednji razred pametnih telefonov in prodor televizije 8K.

Samsung je po objavi prihodkov za drugo četrtletje 2019 razloge za 56-odstotni padec našel v nižjih cenah pomnilnika DRAM, zmanjšani prodaji Applovih naprav, kjer so Korejci glavni dobavitelji sestavnih delov, in mlačnemu sprejemu lastnih paradnih modelov pametnih telefonov. 

Čeprav veliko pričakujejo od zložljivega telefona Galaxy Fold in novega prvaka Galaxy Note 10, ki sta tik pred izidom, večino upov za izboljšanje stanja polagajo na srednji razred pametnih telefonov. Srednji cenovni razred, za katerega v zadnjem času vlada največje zanimanje med kupci, bodo oplemenitili z zmogljivejšimi, a še vedno dostopnimi modeli, kakršen je Galaxy A70, ki prinaša večino dobrot paradnega konja Galaxy S10 za precej manjšo ceno. Med obetajočimi telefoni so izpostavili tudi Galaxy A80, katerega posebnost sta drsni mehanizem in vrtljiva kamera.

Na področju televizorjev bodo Korejci zaslužek iskali v promociji ločljivosti 8K, tovrstne QLED naprave bodo v novi ponudbi prvič namenjene množični potrošnji.

Samsung

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Monit | 2.8.2019 | 10:18

Ko bodo uvedli na enostaven način zamenljive baterije bom kupil kakšen njihov telefon.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji