Objavljeno: 11.7.2018 06:00

Samsung Galaxy Tab S4 in Galaxy Watch

Najpomembnejša novost, ki jo bo Samsung predstavil v začetku avgusta, bo novi "phablet" Galaxy Note 9, vendar vse kaže, da bo korejski velikan ob tem predstavil tudi novo generacijo pametnih ur in novo najzmogljivejšo tablico.

Pametna ura naj bi se po podatkih iz Koreje imenovala preprosto Galaxy Watch, s čimer želijo še utrditi tržno ime Galaxy. O tehnični zasnovi ure še ni dosti znanega, je pa jasno, da bo Samsung največ pozornosti posvetil integraciji s svojim digitalnim pomočnikom Bixby, ki bo nadomestil sedanji ne preveč uporabljen sistem S Voice (zlobneži sicer menijo, da tudi Bixby ni preveč uporaben). Specifično bo v uro vgrajena naslednja generacija pomočnika Bixby 2.0, enaka, kot bo v novem Galaxy Note 9.

Za ljubitelje tablic pa bo Samsung predstavil nov najzmogljivejši model Galaxy Tab S4. Za začetek bo tablica imela večji zaslon z diagonalo 10,5 palcev (Galaxy Tab S3 ima 9,7-palčni zaslon), enako velik kot ga ima Applov iPad Pro, kar najbrž ne preseneča. Če je verjeti prvim neuradnim slikam izdelka, je Samsung ohranil zunanje dimenzije sedanjega modela, a povečal zaslon. Na sliki izdelka so izginili Samsungov logotip, predvsem pa tipke pod zaslonom, kar namiguje, da bodo krmilne tipke tablice odslej programske, podobno kot pri telefonih Galaxy S.

Novi Galaxy Tab S4 naj bi imel procesor Qualcomm Snapdragon 835 (kar je Qualcommov lanski najmočnejši model), kakovostno fotografsko tipalo z 12 ali 13 milijoni pik in Android 8.1 Oreo, kar bo tablico najbrž uvrstilo v vrh tovrstnih izdelkov z Googlovim operacijskim sistemom. Izboljšan zvočni sistem naj bi prispevala (po novem Samsungova) družba AKG, znana po kvalitetnih slušalkah. Pričakujemo lahko, da bo tablica, tako kot ura Galaxy Watch in novi Note podpirala Bixby 2.0, možne pa so tudi še druge tehnične novosti. Obstaja tudi možnost, da bo Samsung tablico predstavil nekoliko kasneje kot Galaxy Note 9 in uro Watch, v tem primeru pa jo po mnenju poznavalcev lahko pričakujemo najkasneje do septembrskega sejma IFA v Berlinu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji