Objavljeno: 11.9.2019 13:50

"Razvijanje" nekoliko drugače

Čeprav smo pri Monitorju navdušeni nad novo tehnologijo, vsake toliko časa najdemo napravo, kjer je res težko razumeti, zakaj bi si jo kdo želel. Tak je tudi novi Polaroidov tiskalnik telefonskih fotografij, ki fotografije razvije na poseben razvijalni papir.

Mislili bi si, da fotografije na tiskalnik pošljemo preko nekakšne brezžične povezave, vendar pri Polaroidu menijo drugače - telefon z zaslonom navzdol položimo na ravno površino, razvijalec (tiskalnik) pa s pomočjo luči in ogledal prenese sliko z zaslona na kemikalije, ki so del njihovega »instant« filma. Naprava torej dejansko "poskenira" zaslon telefona in ga nato "razvije". Že ta ideja se nam zdi nenavadna, še bolj čudaška pa je aplikacija Polaroid Originals, preko katere tako natisnjene fotografije prenesemo nazaj na telefon - jih torej fotografiramo in v digitalni obliki shranimo na telefonu. Spomnimo - prvotna fotografija tam tako ali tako že je, saj smo jo od tam "poskenirali"...

Za napravo sicer stoji dansko podjetje, ki je pred časom odkupilo blagovno znamko Polaroid. Slednji je sicer šel v stečaj že leta 2001, drugič pa nato še leta 2008. Dansko podjetje Impossible Project je sicer naprej razvijalo lasten film za uporabo v Polaroidovih kamerah.

Pred sedmimi leti so na Kickstarterju zagnali praktično enak projekt, kot je tokrat predstavljeni tiskalnik. Cena tiskalnika je bila takrat  slabih dvesto dolarjev, tokrat pa bo veljal 130 evrov. Prodaja naj bi stekla oktobra. 

EUVq7adbDsQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji