Oglasno sporočilo

Prijavite se na hackaton EESTech Challenge!

Objavljeno: 11.3.2019

EESTech Challenge je mednarodno študentsko tekmovanje, ki ga organizira evropsko društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in bo na regijskem nivoju potekalo med 6. in 7. aprilom 2019 na Fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani.

Dogodek organizira Društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC s pomočjo in podporo podjetij in fakultet.

Tekmovanje bo na regijskem nivoju potekalo v 20 evropskih mestih in univerzah, zmagovalne ekipe vsakega regijskega tekmovanja pa se bodo uvrstile v finalni krog, ki bo potekal v Münchnu. Namen tekmovanja je ustvariti priložnost za evropske študente, da spoznajo različna področja elektrotehnike in računalništva, vzpostavijo prve stike s podjetji in strokovnjaki na teh področjih ter se na hackathonu pomerijo s študenti iz celotne Evrope.

Tema letošnjega tekmovanja je IoT - Internet Stvari.

  

Hackaton

Hackathon je tekmovanje, kjer se študenti razdeljeni v skupine po 3, pomerijo v reševanju konkretnih nalog, s katerimi se inženirji srečujejo v resničnem življenju. Cilj tekmovanja je, da študenti v omejenem času (24h) ustvarijo delujočo ter čim boljšo/inovativnejšo rešitev za zadani izziv. Ob reševanju izzivov študenti pridobijo nova tehnična znanja in se hkrati naučijo ekipnega sodelovanja ter učinkovitejše organizacije časa.

Vsak udeleženec bo prijel svoj “Welcome paket”, ki bo vseboval osnovno opremo (WeMos D1 mini, žičke, breadboard, DHT11, različne elektronske komponente) in druga presenečenja.

Število udeležencev hackathona je omejeno.

  

Vsaka ekipa treh udeležencev bo izbrala enega izmed izzivov (link do tega dela strani). Na koncu tekmovanja se bo razglasilo zmagovalce posameznih izzivov ter tri najboljše ekipe na celem tekmovanju.

  

Nagrade za najboljše ekipe (vsak član ekipe prejme):

1. mesto: brezplačno potovanje na finale v Münchnu + Amazon Echo (2. gen.)

2. mesto: JBL GO 2 bluetooth zvočnik + RaspberryPI Zero WH

3. mesto: paket strojne opreme

Spremljevalni program tekmovanja bo tudi zelo pester. Za popestritev se boste lahko preizkusili v tekmovanju z droni in twisterju. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Prijavite se!

Delavnice

Za spremljevalni program celotnega tekmovanja bodo poskrbele delavnice, ki bodo potekale na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo v Ljubljani. Namenjene so predvsem študentom in izpopolnjevanju njihovega praktičnega znanja na različnih področjih IoT-ja. Delavnice bodo v popoldanskem času in bodo trajale 2 - 4 ure.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki