Oglasno sporočilo

Poletni Monitor

Objavljeno: 2.7.2019 | Teme: monitor

Poletje se je začelo, z njim pa je na voljo tudi poletna številka revije Monitor.

Naslovna tema tokratne številke je večji preizkus televizorjev. Nabrali smo deset modelov diagonal od 55 do 65 palcev, med njimi se najde tudi televizor z zaslonom OLED. Seveda gre za pametne televizorje, večina je bila opremljena z Androidom, vključno z Googlovimi dodatki Chromecast in Google Assistant.

Pri novih tehnologijah se že dlje časa govori o internetu stvari in pameti, ki jo lahko te naprave prinesejo v vsakdanje življenje, v članku pa si lahko preberete o praktični vpeljavi pameti v navaden dom. Tudi navadni hiši lahko namreč na cenovno učinkovit način pripeljemo nekaj pameti, za strojno opremo pa smo se obrnili k cenejšim kitajskim spletnim stranem.

Med preizkusi velja omeniti DJIjevo novo akcijsko kamero, resno konkurenco dobro znanemu GoProju. Preizkusili smo tudi par novih Samsungovih telefonov v nižjem in srednjem razredu, pozitivno nas je presenetil predvsem Galaxy A70, ki v srednji razred prinaša presenetljivo veliko – vključno s trenutno najhitrejšim polnjenjem, ki ga zmorejo Samsungovi telefoni. Preizkusili smo tudi novi Panasonicov fotoaparat najvišjega razreda, model S1R, Panasonic postavlja na zemljevid brezzrcalnih aparatov s tipalom polnega, 35 mm formata.

V zadnjih letih se vse bolj razširja brezžično polnjenje telefonov (in tudi drugih naprav) - v članku si lahko preberete vse o tej tehnologiji, pa tudi o tem, kateri telefoni (in kateri brezžični napajalniki) so najhitrejši in kakšne so sploh razlike med njimi.

Po enem letu pišemo tudi o zloglasni direktivi GDPR. Kaj je prinesla, kakšne kazni so bile izrečene in kdo jih je plačal, pa tudi o lažnih alarmih, ki jih je direktiva sprožila ponekod. Pišemo tudi o biometrični prepoznavi obrazov, o tem, kako bomo istovetnost dokazovali le z obrazom (namesto z gesli) in kdo vse se za to tehnologijo zanima.

Pri nasvetih smo se spustili v iskalnik DuckDuckGo, resno konkurenco Googlu in eno boljših rešitev za večjo anonimnost v spletu. Pišemo tudi o iTunes - Apple je ob napovedi naslednje velike posodobitve operacijskega sistema MacOS napovedal razkosanje iTunes na manjše aplikacije Music, TV in Podcast. Ogledali smol si, kaj iTunes sploh zmore in kaj pričakovati v prihodnosti.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, smo tokrat pisali o poslovni analitiki in poslovnem obveščanju.

  

S to številko si bomo pri Monitorju vzeli krajši odmor, naslednja številka tako izide v sredo, 28. avgusta. Seveda pa je še vedno na voljo posebna poletna tematska številka o računalniški varnosti - obdelali smo vdiranje v računalnike, pametne naprave, splet in družbena omrežja. Ter kako, zakaj in kako se tega ubranimo.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: www.monitor.si/revija

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki