Objavljeno: 12.4.2019 07:00

Panasonicov televizor kot pohištvena vitrina

Panasonic je na pohištvenem sejmu in sejmu življenjskega sloga v Milanu razkril koncept prozornega televizorja oziroma zaslona OLED, ki ga zlahka spregledamo in dojamemo zgolj kot pohištveni element. Inovativni koncept je predstavljen v sodelovanju s švicarsko pohištveno znamko Vitra.

Na prvi pogled je prozoren zaslon OLED prej podoben stekleni vitrini kot televizorju. Sestavljen je iz lesenega okvirja, v katerega je vpet transparentni zaslon OLED, po izgledu kot vpeta steklena plošča, ki je rahlo nagnjena nazaj. Tako se naravno zlije z vsemi sodobnimi življenjskimi prostori in dekorativnimi elementi. Ko pa napravo vključimo, se spremeni v zaslon OLED, ki bi seveda lahko bil tudi televizor.

Koncept je rezultat raziskovalnega projekta Panasonica in Vitre. Cilj je bil uporabiti tehnologijo na čim manj očiten način in jo združiti z naravnimi elementi ter s tem izboljšati življenjski slog. V okviru projekta so razvili več idej, prikazani zaslon/vitrina pa je le prvi, ki je bil uresničen. Kljub temu projekt za zdaj ne bo imel komercialnega nadaljevanja in bo ostal le študija.

4hz-g3qXR1s

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji