Objavljeno: 7.3.2019 09:00

Oppo F11 brez zareze

Kitajski Oppo je predstavil nov telefon z imenom F11, ki prinaša zaslon brez robov in brez zareze za notranjo kamero. Ta je namesto tega vgrajena na poseben podaljšek, ki skoči iz ohišja, ko ga potrebujemo in se vrne v ležišče, ko kamere ne rabimo. Tak princip delovanja utegne postati zelo razširjen v srednjem razredu pametnih telefon, kamor sodi tudi F11.

Telefon sicer nudi 6,5-palčni zaslon ločljivosti 1080 x 2.340 pik in procesor MTK P70, ki so mu dodali 6 GB RAM in 64 GB Flash RAM. Celota deluje na operacijskemu sistemu Android 9.0. Posebnost v tem cenovnem razredu je dvojna kamera na zadnji strani, kjer večje tipalo premore ločljivost 48 milijonov pik, ob tem, pa je tipalo tudi zelo veliko, torej primerno za slabše svetlobne pogoje. Oppo trdi, da lahko s kamero brez težav vršimo 10x zumiranje brez izgube ostrine.

Kamera na podaljšku ima 16 milijonov pik, gosti pa tudi mikrofon ter tipala za svetlobo in bližino. Oppo v F11 vgrajuje akumulator velikosti 4.000 mAh, kar zadostuje za 15,5 ur tipične uporabe telefona. V Aziji je že prišel v prodajo za ceno, ki se giblje okoli 350 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji