Oglasno sporočilo

Novi Monitor

Objavljeno: 30.4.2019 07:00 | Teme: monitor

Spomladi se že tradicionalno lotevamo velikega preizkusa cenejših pametnih telefonov, tokrat smo preizkusili kar 28 različnih telefonov 12 blagovnih znamk.

Cenovno mejo smo, kot že večkrat doslej, postavili pri tristotih evrih, v tem cenovnem segmentu pa je kar nekaj zanimivih tekmecev. Naprave so tudi v tem razredu boljše, kot so kadarkoli bile, kompromisov pa vse manj.

Na drugi strani cenovne lestvice pa se najde novi Huweijev P30 Pro, tega smo preizkusili skupaj z malenkost cenejšim navadnim modelom P30. Dražji P30 Pro ponuja predvsem vrhunsko fotografsko izkušnjo, saj ima najboljše tipalo tega trenutka, hkrati pa tudi kar petkratni optični zum. Povsem razumljivo gre za enega najbolj vročih telefonov tega trenutka, velja pa omeniti, da je tudi malenkost cenejši P30 zelo zmogljiva alternativa.

Med preizkus velja omeniti tudi novi Galaxy A50, telefon, s katerim pri Samsungu napadajo srednji cenovni in zmogljivostni razred. Zanimiva pa sta tudi Honorjeva telefona View 20 in Honor 10, gre za Huaweijevo nekoliko cenejšo znamko ki prinaša solidne zmogljivosti v cenovno bolj dostopnih napravah.

Od zanimivih naprav smo tokrat poleteli z dronom podjetja Xiro, konkretno majhnim (in zložljivim) modelom Xplorer Mini. Nenavadna pa sta tudi dva prenosna projektorja, ki ponujata tudi vgrajen akumulator, idealna za projeciranje tudi na kakem dopustu. Gre za projektorja podjetja Nebula, modela Capsule in Mars II.

Za tiste, ki na pisalni mizi (ali pa pod njo) nimajo ravno veliko prostora, a si vseeno ne želijo nakupa prenosnika, pa je Intelov majhen računalniček NUC odlična izbira. Preizkusili smo model s procesorjem iz Intelove družine Core i5, 8 GB pomnilnika in hitrim pogonom SSD.

Med poljudnimi članki smo tokrat se spustili v gusarske vode spletnih oceanov, od tega, kako škodljivo (če sploh) je piratstvo za računalništvo, pa do zgodovine piratstva od začetkov iz časov BBS sistemov do danes, ko se piratske stranke pojavljajo tudi v politiki.

Letos se obeta kar nekaj velikih IPOjev (torej javnih ponudb za delnice), med večjimi bo Uberjev prihod na borzo. V našem članku si lahko preberete vse o vrednotenju internetnih podjetji, sploh v zadnjem letu ali dveh, ki vse bolj spominja na nora leta s preloma tisočletja, torej znamenitega spletnega balončka. Se nam spet obeta večji zlom?

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, smo tokrat pisali o izivih na področju tiskanja in upravljanja dokumentov.

Naslednja številka izide v torek, 28. maja.

  

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki