Oglasno sporočilo

Najvišja stopnja varnosti strojne in programske opreme

Objavljeno: 8.1.2019 13:00

Zaščita digitalnih virov, predvsem podatkov pa tudi naprav podjetij, še nikoli ni bila tako pomembna in tako pogosto na preizkušnji, kot se to dogaja danes. Sliši se neverjetno, a vsakih 24 ur se v povprečju po svetu zgodi že več kot 720 milijonov napadov. Podjetja vsako leto za posledicami kibernetskega kriminala izgubijo milijonske vsote (v poljubni svetovni valuti). Z informacijsko varnostjo torej ni šale, njeno upravljanje mora postati poslovna prioriteta.

Varovanja IT-okolja, sistemov, omrežja, naprav, podatkov in uporabnikov se velja lotiti celovito. Le celovit pristop, ki obsega strojno in programsko opremo ter izobraževanje uporabnikov, lahko uspe postaviti zanesljivo obrambo pred napadalci.

V slovenskih podjetjih pogosto najdemo HPE-jevo strojno in Microsoftovo programsko opremo. Oba partnerja sta prava izbira za izvedbo zahtevne naloge varovanja poslovnih informacij. Odlična strojna oprema, strežniki desete generacije (HPE Gen10) in programska oprema Windows Server 2016, zagotavljata visoko raven varnosti. Ena največjih inovacij s strani HPE pa je možnost upravljanja infrastrukture na daljavo, poznana pod imenom iLO 5. Več o rešitvi iLO (Integrated Lights Out) si lahko preberete na tej povezavi.

Zanesljiva zaščita

Osnovni gradnik zaščite strežnikov HPE ProLiant Gen10 je t.i. silicijev temelj zaupanja (ang. silicon root of trust). To pomeni, da ima vsaka strojna programska koda (ang. firmware), ki jo nameščamo na strežnik, specifičen varnostni podpis, ki ga zna rešitev iLO prebrati. Slednje zagotavlja, da bomo na strežnik lahko namestili le »požegnano« programsko opremo, zato na tem mestu ne more priti do zlorab. V kombinaciji z operacijskim sistemom Windows Server 2016 postavljamo še dodatno ključavnico na vrata s funkcijo Secure Boot, ki določa, kako platforma upravlja s certifikati, avtenticira programske pakete in kako se operacijski sistem povezuje s celotnim procesom zagona.

Odkrivanje groženj

HPE strežniki imajo poseben mehanizem preverjanja strojne programske kode med samim delovanjem strežnika. Če je ta koda ogrožena koda, ali če je zlonamerna koda vsiljena v katerokoli ključno strojno programsko kodo, se takoj vklopi alarm v HPE iLO, ki obvesti skrbnika, da je prišlo do poskusa vdora.

Poleg te zaščite, je v operacijski sistem Windows Server 2016 vgrajen program Windows Defender, ki ščiti programsko opremo pred zlonamernimi vdori oz. poskusi vdora. Microsoft Windows Defender omogoča samodejno posodabljanje definicij zlonamerne programske opreme.

Varna obnovitev sistema

Želimo si, da do tega nikoli ne bi prišlo. Če se zgodi, potem je zelo pomembno, da lahko okolje kar se da hitro in varno vrnemo v stanje pred “napadom” in ga s tem vrnemo v operativno stanje.

Z iLO 5 lahko skrbnik brez težav avtomatsko ali ročno povrne sistem v začetno oz. zadnje delujoče stanje. V ta namen HPE uporablja programsko opremo HPE iLO Amplifier Pack, ki lahko hkrati obnovi tudi do 10.000 strežnikov.

Kako priti do vseh teh novih funkcionalnosti? Odgovor je HPE iLO Advanced Premium Security Edition. Več o tej rešitvi si lahko preberete tukaj. Jasno je, da se varnostni mehanizmi tu še ne končajo. Že Windows Server 2016 ponuja veliko dodatnih varnostnih možnosti, kot so »Just in Time Administration« in »Just Enough Administration« in tako naprej. Ko združite HPE ProLiant Gen10 strežnike, najbolj varne industrijske standardne strežnike z operacijskim sistemom Windows Server 2016, dobite sistem, kateremu stranke zaupajo svoje poslovanje, saj vedo, da ta infrastruktura omogoča najvišjo stopnjo varnosti.

48h6Cq2Tkdo

HPE Slovenija

Windows Server 2016 helps you run your business with confidence. Whether it’s utilizing applications for your workforce or for your customers, Windows Server 2016 was designed with your needs in mind, and built by taking advantage of Microsoft’s years of experience and insight. This powerful technology can execute demanding high scale and reliable IT environments coupled with the latest in security features, and is designed to be easily managed and proficient, even when you have a smaller IT team. Designed for your current needs and whatever the future may bring, use our solution in–house, or with your plan to move to cloud.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki