Objavljeno: 2.11.2018 12:00

Na prodaj zasebna sporočila z 81.000 Facebookovih profilov

Hekerji so odtujili zasebna sporočila več uporabnikov Facebooka in jih sedaj prodajajo. BBC poroča, da so jih kontaktirali hekerji in dejali, da imajo podatke iz več kot 120 milijonov profilov. Hkrati Facebook trdi, da niso zabeležili nobenega vdora ali drugega incidenta. BBC ni mogel potrditi, da imajo hekerji res podatke 120 milijonov uporabnikov.

Večina izmed 81.000 profilov, kolikor so jih hekerji zagotovo uspešno napadli, pripada uporabnikom v Rusiji in Ukrajini, manjši delež pa Britancem, Američanom, Brazilcem in drugim. Prodajajo jih za 0,10 dolarja po računu, torej 8.100 dolarjev za vse skupaj.

Iz Facebooka so sporočili, da so v stiku z organi pregona. Dosegli so umik oglasa za prodajo podatkov, prav tako so preprečili tovrstne napade na ostale račune. Najverjetneje so zlikovci okužili računalnike uporabnikov in tako pridobili podatke. Glavni krivec so verjetno razširitve za brskalnike, ki jih ljudje pogosto nameščajo. Večina jih je neškodljivih, a če namestimo zlonamerno razširitev, ta prestreza podatke z interneta in ob obisku spletne strani Facebook pobere vso korespondenco in ostale osebne podatke.

BBC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji