Objavljeno: 3.10.2019 09:48

Microsoftov preklopni telefon z Androidom

Microsoft je na svojem dogodku Surface presenetil s preklopnim telefonom, na katerem teče Android. Da, preklopnim, in ne prepogljivim.

Surface Duo za razliko od Samsungovega prepogljivega telefona Galaxy Fold in Huaweijevega Mate X ne bo ponujal enega zaslona s pregibom na sredini, ampak bo imel dva ločena zaslona z diagonalo 5,6 palcev; med njima bo tanek rob s tečaji. Microsoft se je povezal z Googlom in prikrojili aplikacije za delovanje preko dveh zaslonov (tudi s funkcionalnostjo povleci-in-spusti med aplikacijami na različnih zaslonih). V odprtem položaju bo telefon ponujal skupno površina z diagonalo 11 palcev – primerljivo torej s klasičnimi tablicami. Pri Microsoftu poudarjajo integracijo z osebnimi računalniki preko funkcije Continue on PC. 

kU78s9ExFFA

Predvsem pa je seveda zanimivo, da so dokončno opustili idejo o lastnem operacijskem sistemu na telefonih in se enostavno odločili za Android. Surface Duo naj bi na tržišče prišel šele čez eno leto, v tem času pa se lahko še veliko spremeni.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

lukabike | 3.10.2019 | 11:44

LG V50 je to že naredil. Marquees pa pokazal: https://youtu.be/XoH8no1MQWA?t=344

Matjaž Klančar | 3.10.2019 | 12:11

Podobno. Nekakšen poor man's Galaxy Fold ;)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji