Objavljeno: 5.3.2019 01:00

Lenovo temeljito prenavlja svoje družine prenosnikov

Podjetje Lenovo je na konferenci MWC predstavila številne nove modele prenosnikov, katerih predhodniki so nadvse priljubljeni tudi v naših krajih. Proizvajalec želi v novi generaciji predvsem poudariti nove pametne funkcije na osnovi algoritmov strojnega učenja, kar je najbrž nova smernica razvoja pri prenosnikih v celotni industriji.

Lenovo je tako predstavil najnovejše člane družine ThinkPad: T490, T490s, T590, X390 in X390 Yoga. Prenosniki so dobili najnovejše procesorje Intel Core 8. generacije, boljše (svetlejše) zaslone FHD pri izhodiščnih različicah, s podporo za HDR in Dolby Vision.

Novi BIOS ima zdaj sposobnost samozdravljenja, prenovili so programski paket ThinkShield s funkcijami za varovanje zasebnosti PrivacyAlert in fizično varnostjo spletne kamere ThinkShutter.

Zmogljivejši modeli so dobili podporo za brezžični vmesnik Wi-Fi 6, različice z vmesnikom WWAN pa se zdaj lahko pohvalijo s podporo za gigabitne brezžične prenose podatkov, seveda glede na razpoložljivost omrežja.

Lenovo je predstavil tudi prenosnika Lenovo 14w z okoljem Windows 10 in Lenovo 14e Chromebook, ki sta namenjena kot delovna stroja za mala podjetniška okolja, kot so gostinstvo, turistične agencije in proizvodnja.

Sledijo računalniki iz družin IdeaPad in IdeaCentre namenjeni študentom, družinam in nasploh bolj zabavi. Novi IdeaPad S540 je na voljo v 14-palčnih in 15-palčnih velikostih, vselej v popolnoma aluminijastem in tankem ohišju in z daljšim trajanjem delovanja akumulatorja. Za ustrezno zmogljivost skrbijo kombinacije Intel Core i7 osme generacije ter grafični procesorji Nvidia GeForce MX250 ali z procesor AMD Ryzen 7 3700U z grafiko Radeon RX Vega 10. V obeh primerih več kot dovolj za hitro delovanje iger.

Prenosnik IdeaPad C340 tipa 2-v-1 je je tesen bratranec ultra-tankih prenosnikov družine IdeaPad S540 in S340. Polen akumulator zadostuje za 8 ur dela, posebnost pa je pisalo Active Pen, ki na izbranih modelih omogoča skiciranje ali pisanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji