Oglasno sporočilo
Objavljeno: 20.1.2023 13:33

Lahkotnost upravljanja računalniškega omrežja CiscoMeraki kot taktična prednost

Nekatera računalniška omrežja sokompleksna, druga preprostejša. Pri kompleksnejših se lahko do nekemere poslužimo optimizacije nastavitev, vendar smo pri tem omejeni, saj mora omrežjeprednostno opravljati svojo primarno nalogo. Takšno omrežje zahteva tudi največ vlo-ženega časa in truda v njegovo načrtovanje,vzpostavitev in vzdrževanje. Pri preprostejšihomrežjih pa smo lahko bolj fleksibilni. Zakaj biročno upravljali vsako stikalo ali usmerjevalnik posebej, ko pa to lahko udobno storimo izcentralnega nadzornega in upravljalnega sistema? Cisco Meraki ponuja ravno to – preprostost implementacije in nadzora omrežja prekenostavnega spletnega vmesnika Meraki Dashboard.

Hitrost implementacije inpreprostost upravljanja

Dandanes je hitrost implementacije tehnič-ne rešitve strateška prednost, saj podjetjemomogoča hitrejši zagon ali pa hitrejšo vrnitev k obratovanju. Z uporabo tehnologije ZeroTouch Provisioning lahko Cisco Meraki napravo konfiguriramo že, medtem ko čakamo na njeno dobavo. To nam omogoča spletni vmesnik, saj je vedno dosegljiv za vsako napravo, ki jo dodamo v upravljanje, tudi ko ta naprava (še) ni priključena v omrežje. Rešitev Cisco Meraki namreč deluje na način, da je vsa upravljana oprema nadzorovana prek posebnega protokola, ki na osnovi varne povezave komunicira s centralnim nadzornim sistemom v oblaku.

Zakaj izbrati rešitev Cisco Meraki?

S pestrim naborom strojne ter programske opreme in analitičnih orodij Cisco Meraki ponuja rešitve za mala, srednja in velika podjetja. Posebej zanimiva je ta rešitev za podjetja, ki ne upravljajo svojega lastnega podatkovnega centra ali pa nimajo dovolj kadrov za upravljanje aktivne omrežne opreme. Vportfelju Cisco Meraki najdemo različna stikala, usmerjevalnike, požarne pregrade, Wi--Fi dostopne točke, nadzorne kamere IP in naprave SD-WAN. Razpon zmogljivosti je širok, od najmanjših pa vse do najzmogljivejših namenskih naprav, ki lahko zadovoljijo še tako zahtevne stranke z zelo visokimi pričakovanji. Vse oprema se upravlja in nadzira iz ene centralne točke, dostopne prek interneta z varno povezavo. Poleg upravljanja Meraki Dashboard omogoča še brezprekinitveno nadgradnjo mikrokode naprav ter diagnostiko in ustvarjanje sistemskih poročil. Odpravljanje težav je lažje, saj se sistem sam uči in v nekaterih primerih lahko celo sam popravi napako (self-healing).

Znižajte operativne stroške vzdrževanja omrežja

Meraki Dashboard omogoča popoln pregled in nadzor nad vašim celotnim omrežjem ali več omrežji hkrati. Z nekaj kliki lahko konfigurirate in odpravljate težave paralelno na več napravah ter znatno skrajšate čas, porabljen ob upravljanju in diagnosticiranju težav na klasičen način. Prav tako ob nakupu vsake Cisco Meraki naprave prejmete sistemsko podporo 24/7 za čas trajanja licence.

Za več informacij o rešitvi Cisco Meraki inkako do brezplačnega testiranja poskenirajte spodnjo kodo QR.

www.alef.com/si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

bZFLJpOYpt4

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji