Oglasno sporočilo

Kupite novi Monitor!

Objavljeno: 27.11.2018 07:00 | Teme: monitor

Naslovna tema je prihajajoča generacija mobilnih omrežji, znana pod enostavno kratico 5G. Prva delujoča omrežja pete generacijo sicer pričakujemo v po letu 2020, torej čez vsaj dve leti, a so nekatere storitve, ki jih bo 5G sicer še nadgradil, na voljo že zdaj. Obetajo se nam boljša odzivnost in višja hitrost prenosa podatkov, omrežja 5G pa so ustvarjena tudi z mislijo na internet stvari oziroma lažji priklopu večjega števila naprav.

Tudi preizkusov je kar nekaj, med težje pričakovanimi je Applov novi iPhone XR, cenejši izmed letošnje trojice, s tem pa tudi najzanimivejši za širši krog potencialnih kupcev. Je tristo evrov cenejši od modela XS, ki smo ga z XS Max preizkusili prejšnji mesec, a ima seveda tudi kakšno slabost več. Preizkusili pa smo tudi par novih pametnih ur, Samsungovo Galaxy Watch in Huaweijev Watch GT.

Zelo zanimiva je tudi dvojica novih avtomobilov -  Hyundaijev model Ioniq smo preizkusili v povsem električni in v priklopno-hibridni različici. Obe različici sta nas navdušili, električna ponuja domet okoli 200 kilometrov, s hibridnim modelom pa lahko računamo na 50 kilometrov povsem električnega dometa, po potrebi pa se seveda vključi še bencinski motor. To pomeni, da lahko presenetljivo veliko prevozimo zgolj na elektriko, odpadejo pa bojazni z dometom oziroma z iskanjem (prostih in delujočih) električnih polnilnic.

Pred kratkim je bilo zaslediti zanimiv primer, kjer so v bolnišnici v ameriški zvezni državi Illinois začeli množično odpovedovati iPhoni, vmes pa tudi kak iPad. Vse ostalo, od prenosnih računalnikov do telefonov Android, pa je delovalo brez težav. O tem primeru in razlogu, zakaj so odpovedali ravno Applovi telefoni, si lahko preberete v poglobljenem članku.

Med tokratnimi nasveti si lahko uporabniki Windows preberete, kako se lotiti anonimnega sprehoda po temnem delu spleta, Applovi uporabniki pa, kako najlažje narediti prehod na novi iPhone, ne da bi morali vse na novo nameščati in nastavljati. Pišemo tudi o tem, kaj storiti, ko izgubimo telefon.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, smo tokrat pisali o računalniških oblakih, od arhitekture do programsko opredeljene infrastrukture.

Naslednja številka izide še pred božičem, v torek, 24. decembra.

  

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki