Kupci bi (kitajske) strežnike iz Mehike, ne iz Kitajske

Objavljeno: 10.9.2020 12:05 | Teme: strežnik, kitajska, Lenovo

Matt Young, eden vodilnih podjetja Nutanix, je za spletišče The Register povedal, da se že pojavljajo kupci, ki zahtevajo strežnike, ki niso izdelani na Kitajskem.

Nutanix se sicer ukvarja z oblačnim računalništvom, konkretno pa naj bi šlo za strežnike podjetja Lenovo. Sklepali bi, da gre za ameriške kupce, a v resnici so tako željo izrazila indijska podjetja – tudi Indija ima vse več političnih konfliktov s svojo severno sosedo Kitajsko. Lenovo tega sicer ni komentiral, a pri Nutanix pravijo, da s tem nimajo težav. Lenovo ima namreč tovarne tudi v Mehiki, od koder dobavljajo strežnike za take občutljive stranke. Zanimivo, da jih ne zmoti dejstvo, da je Lenovo pač - kitajsko podjetje. Četudi je nekoč vso strežniško (in PC) tehnologijo, z razvojnimi ekipami vred, kupilo od IBMa.

Takih korakov je vse več – ameriški Supermicro je denimo lani začel s selitvijo proizvodnje iz Kitajske. Največja igralca na področju oblačnega računalništva, Amazon in Google, oba uporabljata lastne strežnike, a spet prihajajo komponente iz celega sveta, pretežno pa iz jugo-vzhodne Azije. Vprašanje, kako globoko se bodo kupci spustili, saj imajo tudi strežniki, sestavljeni v Mehiki, v sebi več sestavnih delov, ki lahko izvirajo iz Kitajske.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki