Oglasno sporočilo
Objavljeno: 31.5.2022 06:00

Kateri cenovno ugoden telefon? Odgovor v novem Monitorju!

V novi številki Monitorja smo se ponovno lotili teme, po kateri nas bralci najpogosteje sprašujejo – kateri telefon kupiti. Pri tem smo se omejili na telefone nižjega cenovnega razreda, tiste, ki v prosti prodaji veljajo nekje do dobrih 300 evrov.

Gre za segment, v katerem je veliko naprav, veliko odstopanj in veliko raznolikosti. V zadnjih letih je kar nekaj proizvajalcev s tega področja izginilo (ali pa skoraj izginilo), se pa zato pojavljajo nova imena. Vsekakor je stanje tržišča boljše, kot je bilo v zadnjih dveh letih.

Med preizkusi naj tokrat omenimo Microsoftov hibridni prenosnik Surface Laptop Studio. Zmogljiv prenosnik najvišjega razreda, ki je nekakšen križanec med Applovimi prenosniki Pro ter tablicami – seveda z Windows 11. Preizkusili smo tudi novo Huaweijevo uro, namenjeno tekačem, WatchGT Runner ter Philipsovo pametno svetilko Play Light Bar.

Med "nenehnimi" preizkusi se je v našem uredništvu tokrat znašel še »navaden« Samsung Galaxy S22, torej brez pripon Plus ali Ultra. Zelo zanimiv je tudi novi Xiaomijev Poco F4 GT, telefon, ki meri na igričarje in ponudi kar nekaj zanimivih dodatkov – med drugim izredno hitro napajanje (120 W), zelo dobro pa ima tudi razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Mogoče nekoliko nenavadno, a tokrat pišemo tudi o slovenskih volitvah – seveda skozi prizmo računalništva. Kar nekaj polemik je namreč povzročila napačna delitev mandatov, za katero pa naj bi bili krivi algoritmi. V Monitorju smo se tako lotili globokega vpogleda v to, kako sploh postopek dodelitve poslanskih mandatov.

V ločenem članku pa tudi o algoritmih, ki urejajo svet okoli nas, med drugim tudi o napakah, ki so lahko posledica nespametne rabe algoritmov (ali pa enostavno napak v samih algoritmih).

Pišemo tudi o piratstvu – temi, ki je pred leti že skoraj zamrla. S drobljenjem tržišča pretočnih storitev (Netflix, HBO, Disney+, Apple TV+, itd) in dvigovanjem cen, se po daljšem času spet dviguje stopnja piratstva.

Zanimiv je tudi prispevek o genskem testiranju, ki ga lahko opravimo kar preko spleta.

V poslovni prilogi Monitor Pro pa tokrat o logistiki in ITju v zdravstvu.

Naslednja redna številka Monitorja izide 30. junija, še vedno pa je na voljo tudi posebna številka z izborom besedil iz tujega tiska, Monitor Svet.

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini. Monitor je v obliki HTML na voljo tukaj: www.monitor.si/revija/junij-2022/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

HZ4SPhuONzM

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji