Objavljeno: 3.12.2018 14:15

Južna Koreja je uradno zagnala omrežja 5G

Trije Korejski mobilni operaterji so včeraj uradno zagnali svoja omrežja pete generacije.

SK Telecom je zagon omrežja predstavil s pomočjo video klica, ki ga je direktor podjetja v omrežju 5G opravil v Seulu, s pomočjo prototipnega Samsungovega telefona. Klice so nato opravili tudi v druga mesta, saj ima ta operater omrežje 5G vzpostavljeno že v trinajstih korejskih mestih. Povedali so tudi, da imajo že prvo industrijsko stranko – podjetje Myunghwa ima preko omrežja 5G vzpostavljeno rešitev, ki na proizvodnji liniji hkrati zajema po 24 visokoločljivih fotografij in jih pošilja »v oblak«, kjer umetna inteligenca preverja, če je pri proizvodnji prišlo do napak. Prikazali so tudi samovozeče vozilo, ki vozi po testnem  poligonu in po cestah mesta Siheung in s centralo komunicira preko omrežja 5G.

Svoje omrežje 5G je prikazal tudi operater KT. Prva »stranka« njihovega paketa 5G (39 EUR za 10 GB 5Gjevskih podatkov) je robot Lota, ki je bil prisoten na predstavitvi. KT pravi, da njihovo omrežje deluje v Seulu in še šestih večjih mestih v Koreji. V načrtu je širitev na 24 mest, tudi na podzemnih in hitrih železnicah.

Tudi tretji operater, LG Uplus, edini, ki je za postavitev omrežja uporabil opremo Huawei, je splavitev omrežja pospremil z video klicem, le da je za to poskrbel prenosni računalnik, ki je bil povezan z usmerjevalnikom 5G. LG Uplus je svoje številke predstavil drugače – njegovo omrežje naj bi bilo največje, in obsega 4100 baznih postaj 5G. Do konca decembra jih bo operativno 7000. Tudi LG Uplus ima že stranko iz industrije – izdelovalec traktorjev LS Mtron je v sodelovanju z operaterjem izdelal prvi 5G traktor, ki ga je mogoče upravljati na daljavo…

   

O omrežju 5G smo se izdatno razpisali ravno v aktualnem Monitorju.

   

The Korea Herald

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji