Objavljeno: 9.9.2019 10:35

Jutri bodo predstavljeni novi iPhoni

Jutri se bo v ameriškem Cupertinu odvijal Applov jesenski dogodek, na katerem naj bi predstavili tudi novo generacijo telefonov iPhone.

Po govoricah sodeč naj bi predstavili modele iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max in iPhone 11. Prva dva bosta zamenjala obstoječa modela XS in XS Max, zadnji pa bo namesto osnovnega iPhone XR. Pri tem naj bi ohranili osnovno oblikovanje naprav, izboljšave naj bi bile pri strojni opremi (torej procesorjih) in pri fotoaparatu. Zmogljivejša dva modela naj bi imela tri objektive na zadnji strani, osnovni pa dva.

Kot pri sedanji generaciji, naj bi zmogljivejša modela uporabljala zaslon OLED, cenejši pa bo ohranil zaslon LCD, kar je v tem cenovnem razredu sicer netipično. Med novostmi pa naj bi bila tudi možnost brezžičnega napajanja drugih naprav (»reverse charging«), kar so prvi predstavili pri Huaweiju pred enim letom, od pomladi pa to podpira tudi Samsung, v modelih S10 in Note10.

Na dogodku se pričakuje tudi nekaj drugih novosti, med drugim novo generacijo ure Apple Watch. Tam naj bi bilo še manj novosti - spet naj bi dobila malenkost hitrejši in varčnejši procesor, končno pa naj bi ura dobila tudi beleženje kakovosti spanca, kar konkurenca sicer ponuja že leta. Na področju programske opreme naj bi na dogodku ugledali novi iOS 13.

Applovi dogodki sicer pritegnejo nekoliko manj pozornosti, kot so jih v preteklosti, sploh v letu, ko predstavijo le osvežene naprave (torej brez večjih zunanjih sprememb).

Letos je velikko več pozornosti pritegnila gonja ameriške vlade proti Huaweiju – novi Mate 30 Pro bo predstavljen čez deset dni, po trenutnih podatkih pa naj bi ostal brez Googlovih storitev in aplikacij. Govorice sicer pravijo, da bo uporabljal sistem Android, čeprav v ozadju že pospešeno pripravljajo tudi lastni operacijski sistem Harmony OS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji