Objavljeno: 18.6.2019 12:00

Huaweijev patent za drugačen zložljiv telefon

Huawei je letos na sejmu Mobile World Congress predstavil svoj prvi zložljivi telefon, Mate X, sedaj pa so prijavili patent za zložljiv telefon s še večjim zaslonom.

Mate X naj bi po prvih načrtih prišel v prodajo proti koncu junija, a so po težavah, ki jih je imel Samsung s svojim Galaxy Fold, pri Huaweiju splavitev zložljivega telefona raje prestavili na september. Seveda je bilo to še pred odmevnimi sankcijami ameriških oblasti, tako, da je sedaj tudi september vprašljiv. A razvoj gre dalje, tako so pri Huaweiu prijavili patent za telefon, ki bi imel kar trojni zaslon. Telefon bi imel tečaj na obeh straneh glavnega zaslona, slednji bi se zato razširil še iz leve in desne strani.

Fleksibilen zaslon naj bi se na svojem mestu držal z magneti, ni pa znano, če bo (tako kot omenjeni Galaxy Fold in Mate X) zaslon še vedno plastičen (to je bila ena izmed večjih kritik obeh omenjenih naprav). Zložljive telefone sicer napovedujejo tudi drugi proizvajalci, denimo Xiaomi in Oppo. Izšli naj bi proti koncu leta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji