Objavljeno: 13.6.2019 09:50

Huawei zaradi ameriške blokade odpovedal predstavitev novega prenosnika

Huaweieve težave z ameriškimi oblastmi postajajo bolj oprijemljive - zaradi blokade sodelovanja z ameriškimi podjetji so morali odpovedati predstavitev novega prenosnika.

Po vsej verjetnosti gre za prenosnik ultra-tanke serije MateBook, ki pri nas uradno ni na voljo, čeprav jih v nekaterih spletnih trgovinah vendarle najdemo. Nad temi prenosniki smo bili sami sicer vedno navdušeni in hkrati razočarani, da jih Huawei pri nas ni prodajal (vsaj uradno ne). Po oblikovanju se zgledujejo po Applovih prenosnikih MacBook Air, so pa glede na konkurenco razmeroma poceni.

Po pisanju spletišča The Information naj bi ameriška prepoved onemogočila uporabo Intelovih procesorjev in Microsoftovega sistema Windows, oboje pa je seveda ključno za vse današnje prenosne računalnike PC. Ustanovitelj podjetja Ren Zhengfei se je sicer pred časom pohvalil, da ima Huawei dovolj velike zaloge vseh potrebnih komponent za svoje izdelke, vendar temu očitno ni tako. Vodja Huaweievega oddelka za potrošniške izdelke Richard Yu je v izjavi za CNBC dejal, da žal niso sposobni dobaviti računalnika in da bo tako tudi ostalo, dokler bodo na ameriškem "entity" spisku "nevarnih podjetij".

Po našem mnenju so omenjene sankcije pogajalsko orodje ameriške administracije, prej ali slej bo prišlo do nekakšnega dogovora, Huawei pa bo odstranjen s spiska podjetij, ki za ZDA predstavljajo varnostno tveganje. 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji