Objavljeno: 10.10.2019

Huawei s kamero, ki je pod zaslonom

Pisali smo že, da se nekateri proizvajalci telefonom trudijo razviti fotoaparat za »selfije«, ki bi bil popolnoma skrit, pod samim zaslonom. Odpadle bi torej zareze in »luknje« za objektive, kot jih imajo današnji telefoni. Na novi tehnologiji, kot kaže, dela tudi Huawei.

Vir: Letsgodigital

Poleti smo pisali o prototipu, ki sta ga v tej smeri razvila Oppo in Xiaomi, s pomočjo polprozornega zaslona. On aktivaciji aplikacije za fotografiranje, postane del zaslona okoli objektiva prosojen in mogoče je zajeti sliko. Ko ne fotografiramo, je na mestu objektiva videti običajna zaslonska slika. Takrat so pri Oppu povedali, da tehnologija še ni toliko izpopolnjena, da bi bila kakovost tako zajete fotografije dovolj dobra.

 

 

V tej smeri pa raziskuje tudi Huawei, trenutno (še) drugi največji proizvajalec telefonov na svetu. Kot poroča Letsgodigital, je na dan prišla patentna prijava, ki so jo v letu 2018 vložili na WIPO (World Intellectual Property Office) in ki opisuje podobno tehnologijo. Patentna prijava je zelo natančna, s skicami, in nakazuje, da naj bi se pod zaslonom, ki je zmožen spreminjati prosojnost, skrivali objektiv, statusna LEDica in bliskavica. Zaslon je opisan kot običajno neprosojen (50-99%), ob fotografiranju pa naj bi postal popolnoma prosojen. Ali bo ta »popolnoma« kdajkoli res dosežen, bomo pa še videli…

  

Dodano: Huawei je za 17. oktober (naslednji teden) napovedal dogodek v Parizu, kjer naj bi predstavil "novo kategorijo telefonov - All-Screen Smartphone Category". Predstavljamo si, da to pomeni tudi podzaslonski fotoaparat.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji