Objavljeno: 3.12.2019 15:22

Galaxy Fold kmalu tudi v Sloveniji

Iz Samsunga so javili, da bo Galaxy Fold v kratkem na voljo tudi v Sloveniji, prodaja bo stekla 20. decembra.

Telefon bo na voljo pri vseh naših mobilnih operaterjih, sprejemajo tudi prednaročila. Gre za prvi pametni telefon s preklopnim zaslonom, prodaja je v ZDA, VB in Južni Koreji stekla septembra. Po prvih načrtih naj bi prodaja stekla že konec aprila, a so zaradi težav s preizkusnimi modeli to zamaknili. Priporočena maloprodajna cena pri nas je 2.000 evrov, pri Samsungu pravijo, da bodo imeli kupci »ekskluzivni dostop do strokovnjakov oddelka za podporo uporabnikom, vključno z osebnim dostopom do strokovnjakov in 24/7 podporo prek spleta ali mobilnega telefona«. Čakamo sicer še odgovor, kaj točno to pomeni - ali bo ta pomoč na voljo v slovenščini in zakaj je vsa ta pomoč sploh potrebna*. 

Fold ima 7,3-palčni zaslon AMOLED in prilagojen uporabniški vmesnik, od strojno opreme pa velja omeniti kar 12 GB pomnilnika. Na zunanji strani je dodatni, manjši zaslon, telefon pa je v zaprti obliki razmeroma ozek in debel, videti je podobno kot nekoč Nokia Communicator.

Vsekakor priporočamo naš kratek video s sejma IFA, kjer smo telefon prvič držali v rokah. V kratkem ga pričakujemo tudi v daljši preizkus, velja pa omeniti, da se v spletu že pojavljajo govorice o nasledniku.

*S strani Samsunga smo prejeli odgovor, da bo operater govoril slovensko in bo sposoben odgovoriti na »vsa standardna vprašanja«.

ZxMPZeLYZKM

  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji