Objavljeno: 6.11.2018 12:00

Brskalnik Opera bo pomagal pri klikanju na OK

Nišni brskalnik Opera, ki denimo že kar nekaj časa ponuja tudi blokiranje oglasov, bo po novem omogočal tudi samodejno sprejemanje (ali zavračanje) opozoril o piškotkih.

Evropska zakonodaja že nekaj let zapoveduje, da morajo spletne strani uporabniku dati možnost odločanja o tem, ali bodo o njem v spletnih brskalnikih zabeležile karkoli ali pač ne. Ideja se sliši dobra, žal pa je poplava takih obvestil na spletnih straneh povzročila, da smo se uporabniki navadili klikniti »OK«, ne da bi sploh prebrali, kaj nam spletna stran hoče povedati in nam menda celo pomagati. Klikanje na »OK« je v resnici tako moteče, da že dolgo obstajajo brskalniške razširitve, ki se trudijo ta »OK« klikniti namesto nas.

Opera, ki se trudi preživeti v svetu velikih brskalnikov (Chrome, Firefox, Edge/IE, Safari) se bo takega samodejnega klikanja lotila v najnovejši različici. Trudila se bo zaznati, katerega izmed standardnih »dodatkov za piškotke« uporablja spletna stran in bo namesto nas kliknila na OK ali morda Opusti (če bomo tako nastavili). V kolikor ji to ne bo uspelo, pa jo bomo lahko uporabniki poskušali to naučiti za vnaprej.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji