Objavljeno: 8.7.2019 09:00

Ali Apple pripravlja iPad z upogljivim zaslonom?

Telefoni z upogljivimi zasloni naj bi bile ena večjih tehnoloških atrakcij v letošnjem letu, vendar so prvi izdelki pokazali, da ta tehnologija morda še ni povsem nared. Toda proizvajalci, med katerimi je menda tudi Apple, vseeno pospešeno pripravljajo izdelke, ki bodo podpirali takšno ali drugačno upogibanje zaslonov za lažje prenašanje naprave.

Sodeč po virih analitske družbe IHS Markit, naj bi Apple razvijal lastno tehnologijo upogljivih zaslonov, vendar ta ne bo namenjena mobilnim telefonom, temveč tablicam. Apple naj bi zanimal predvsem iPad z velikim zaslonom, ki bi med prenašanjem zavzemal manj površine, kot današnje tablice.

Po pisanju IHS Markita naj bi imel tovrstni iPad zaslon, ki bil enako velik, kot pri prenosnikih MacBook, torej še večji, kot ga premore današnji 12,9-palčni iPad Pro. Upogljivi iPad naj bi imel tudi zmogljivejši procesor A, v rangu zmogljivosti običajnih prenosnikov (ponovno se namiguje, da bo Apple pri MacBookih presedlal na procesorje ARM) ter povezljivost prek mobilnega omrežja 5G. S tem bi iPad dejansko postal resnična alternativa običajnim prenosnikom, predvsem za rabo v poslovne namene.

Tablica iPad z upogljivim zaslonom pa ne bo nared prav zelo hitro. Po trditvah virov potrebuje Apple še kakih 18 mesecev, preden bo tehnologija nared. Izdelka tako ni moč pričakovati pred koncem leta 2020.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji