Monitor TV

 • April 2007

  Projektorje lahko uporabljamo tako za predstavitve kot tudi kot nadomestilo za velike TV-zaslone v domačem kinu. Preizkusili smo obe skupini izdelkov, od katerih prva daje poudarek osvetlitvi, druga pa kontrastnemu razmerju. V Monitor TV si oglejte, kako smo obe lastnosti izmerili in na kaj še moramo paziti pri izbiri projektorja. V Monitorju redko preizkušamo miške, saj ne sodijo med najpomembnejše zunanje enote in se med seboj ne razlikujejo bistveno. V zadnjem času pa se je na trgu vendarle pojavilo nekaj zanimivih izdelkov, ki so dosegli pomemben korak naprej v razvoju in odmik glede na ostalo ponudbo. Spoznajte Logitech MX Revolution. Predstavili smo tudi grafične tablice, kakšne prednosti nam prinaša IPTV v primerjavi z analogno TV in svojevrsten Casiov prenosni optični bralnik, ki je v svojem bistvu le povprečen digitalni fotoaparat s stojalom.

  Objavljeno: 1.4.2007 00:01
 • Marec 2007

  V Las Vegasu je med 8. in 11. januarjem potekal tradicionalni, že 40. CES. Udeležila se ga je tudi naša ekipa, ki je posnela najzanimivejše trenutke. Poleg poplave TV-zaslonov, kamer, optičnih nosilcev in predvajalnikov posnetkov v visoki ločljivosti, smo občudovali tudi Sonyjevega humanoida, večpredstavne prenosnike in terabajtni trdi disk, svojih pet minut pa so doživeli tudi nekateri izdelki, za katere smo mislili, da so že zdavnaj končali pod rušo. V drugem delu Monitor TV si lahko od blizu ogledate postopek preizkušanja zaslonov LCD, ki nekoliko manj vitke predhodnike z lahkoto pošiljajo v grob. Lotili smo se tudi drzne vzpostavitve brezžične internetne povezave na približno kilometer in pol dolgi razdalji in predstavili naslednico tehnologije UMTS.

  Objavljeno: 1.3.2007 00:01
 • Februar 2007

  Predstavili smo prenosno infrardečo tipkovnico, ki jo brezžično povežemo s prenosno napravo, potem pa nam navidezno tipkovnico projicira na podlago, na kateri lahko pišemo. V laboratorjiu preizkušamo tudi TV-kartice, s katerimi spremljamo televizijsko sliko na računalniku, ki jo lahko po želji tudi shranimo na disk in uredimo po svoje. Preizkusili smo 20 izdelkov, del preizkusa pa si lahko ogledate. Prikazali smo podrobne metode preizkušanja brizgalnih tiskalnikov v Monitorjevi rubriki Najboljši izdelki, trenutno najzmogljivejšo Nokio N93 iz serije N, ki jo predstavljajo večpredstavni računalniki, za konec pa zanimivo MoGoMiško, ki je namenjena uporabnikom prenosnikov, saj jo, ko je ne potrebujemo, vstavimo kar v razširitveno režo za kartice PCMCIA.

  Objavljeno: 1.2.2007 00:01
 • Januar 2007

  V prvi oddaji Monitor TV smo podrobneje predstavili preizkus prenosnih računalnikov s širokimi zasloni, pri katerem smo posebno pozornost namenili prav slednjim. Preverili smo, kako je z barvno pravilnostjo, kar smo izmerili s kalibratorjem, celoten postopek merjenja in povzetek rezultatov pa si lahko tudi ogledate. Če se odločate med prenosnikom z navadnim in širokim zaslonom, ne zamudite ogleda! V nadaljevanju sledi predstavitev videokamer, ki posnetke shranjujejo na posebne nosilce DVD, ki so nekoliko manjši od običajnih, še vedno pa jih lahko uporabimo v vseh enotah DVD. Spoznali smo prednosti in slabosti tovrstnih kamer in se prepričali, kako se odrežejo v praksi. V sklepnem delu smo si ogledali še Samsung CLP 300, ki velja za enega izmed najmanjših barvnih laserskih tiskalnikov trgu.

  Objavljeno: 1.1.2007 00:01

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji