Oglasno sporočilo
Objavljeno: 9.1.2023 11:20

Kje in kako kupiti Avalanche (AVAX) in druge kriptovalute?

Avalanche je bil lansiran leta 2020, čeprav se je začel že leta 2018 kot projekt za iskanje uporabne alternative obstoječim algoritmom za blockchaine, ki delujejo na nezanesljivih vozliščih. Za razvoj zdaj skrbi podjetje Ava Labs, ki ima pisarne v Miamiju na Floridi in New Yorku.

Avalanche podpira Avalanche žeton (AVAX) in tri vrste blockchainov:

  • X-Chain:Menjalna veriga, kjer se ustvarjajo in trgujejo kovanci in žetoni.
  • C-Chain:Pogodbena veriga, ki shranjuje in izvaja pametne pogodbe.
  • P-Chain:Platform veriga, kjer se izvaja staking in potrjevanje AVAX.

Avalanche protokol lahko podpira neomejeno število aplikacijsko-specifičnih verig kot podomrežja. Ta arhitektura omogoča poenostavitev razvoja skalabilnih aplikacij in storitev za Web3. Avalanche trdi, da njegov protokol zagotavlja najhitrejše omrežje za izvajanje pametnih pogodb v industriji.

Marca je podjetje Ava Labs začelo izvajati 290 milijonov dolarjev vreden spodbujevalni program za razvijalce blockchain iger, DeFi aplikacij, NFT-jev in institucionalnih primerov uporabe.

Tukaj je nekaj napotkov, kje in kako kupiti Avalanche (AVAX).

Kje kupiti Avalanche (AVAX)?

Avalanche je na voljo na skrbniških kripto platformah, decentraliziranih borzah in drugje. Prav zaradi velikega števila potencialnih mest za nakup je izbira platforme težek del odločitve, kako kupiti Avalanche.

Večina borz, vključno z decentraliziranimi borzami ali DEX-i, ki so v kripto skupnosti v zadnjem času pridobile veliko pozornosti, je specializirana za majhno občinstvo izkušenih kripto strokovnjakov - ljudi, katerim izbira denarnice, zavarovanje heksadecimalnih kriptografskih ključev in neposredna interakcija z blockchainom ne predstavlja nobenih težav.

Včasih je vsak kripto kupec moral postati blockchain strokovnjak. Danes pa se veliko ljudi prvič zanima za nakup AVAX-a in drugih kriptovalut. Platforme, ki so namenjene samo strokovnjakom, ne zagotavljajo varnosti, pomoči in orodij, ki bi uporabnikom novincem lahko pomagali pri uspehu. Platforme so večinoma prilagojene potrebam diplomantov računalništva in blockchain strokovnjakov. So odlične rešitve za digitalne poznavalce.

Vendar za večino uporabnikov to ni najboljši odgovor na vprašanje, kje kupiti Avalanche. Če vam JavaScript ni materni jezik, je bolje, da si ustvarite račun na skrbniški kriptoplatformi, kot je Kriptomat.

Skrbniške platforme so enostavne za uporabo. Ponujajo trenutni trgovalni Avalanche tečaj in možnost nakupa. Če ste novinec v blockchain svetu in bi radi kupili AVAX žetone, je Kriptomat odlična izbira.

Hitro boste ugotovili, da je ustvarjanje računa nekoliko bolj zapleteno kot samo izbira uporabniškega imena in gesla. Če sodelujete z ugledno kripto borzo, bo ta od vas zahtevala potrditev identitete s predložitvijo elektronske kopije vašega potnega lista ali drugega osebnega dokumenta. Te predpise o poznavanju strank (Know Your Customer - KYC) mora izpolnjevati vsako podjetje, ki izpolnjuje določbe o preprečevanju pranja denarja iz uredbe EU GDPR.

Preverjanje identitete lahko na nekaterih spletnih mestih traja ure, dneve, ali še dlje. Na Kriptomat platformi je KYC postopek opravljen v nekaj minutah.

Kako kupiti Avalanche (AVAX)?

Ko ste ustvarili in potrdili svoj račun, ste pripravljeni na naslednje korake nakupa AVAX.

Najhitrejši in najlažji način, da kupite Avalanche (AVAX)  je z Visa ali Mastercard kartico. V meniju izberite Kupi in sledite navodilom - že v nekaj sekundah lahko kupite AVAX in žetone dodate v svojo Kriptomat denarnico.

Če vam je ljubše, lahko sredstva, ki jih želite investirati na Kriptomat platformi, presenete prek bančnega nakazila ali s storitvijo za gotovinski prenos, kot sta Skrill ali Neteller. Kriptomat sprejema depozite v več kot ducatu najbolj razširjenih evropskih fiat valut. Ko se vaše nakazilo prikaže na vašem računu, lahko sledite meniju in opravite nakup.

To je vse kar morate vedeti. Zdaj ste strokovnjak umetnosti nakupa AVAX.

Najpomembnejša odločitev, ki jo boste sprejeli, je kje kupiti Avalanche. Ko ocenjujete kripto platforme, upoštevajte licenciranja in regulacije, varnostne certifikate, naložbena orodja, enostavnosti uporabe in podporo strankam.

Ko kupite AVAX, ne dobite fizičnih kovancev. Kupljeni kovanci se prenesejo na vaš elektronski naslov na blockchainu. Kriptomat poskrbi za vse podrobnosti šifriranja z javnim ključem, tako da so vaše kriptovalute prenesene takoj in ostanejo varne.

O Kriptomat platformi

Kriptomat je bil ustanovljen leta 2018 in je z uvedbo najpreprostejše platforme v Evropi povzročil revolucijo v svetu kriptovalut. Kriptomat omogoča, da so digitalne finance tako preproste, da lahko vsi in vsepovsod dostopajo do svobode, pravičnosti in zadovoljstva, ki jih predstavlja kripto. Več sto tisoč strank po Evropi in v 120 državah po svetu zaupa Kriptomat platformi pri nakupu, prodaji, menjavi, zaslužku in vlaganju v kriptovalute.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji