Objavljeno: 17.5.2022 11:00 | Teme: twitter

Elon Musk morda vendarle ne bo kupil Twitterja

Z nakupom podjetja Twitter, ki ga je za okoli 44 milijard dolarjev napovedal (in skorajda že opravil) najbogatejši Zemljan, Elon Musk, šef Tesle in SpaceX, se zapleta.

Zadnje dni se vodstvo Twitterja, ki se je že pripravilo na Muskov prevzem, in sam Elon Musk, na (kakopak) Twitterju prerekajo o tem, kolikšen odstotek Twitterjevih računov je robotskih ali dvojnikov (skratka, »fake«). Vodstvo trdi, da njihovi podatki (interni in zunanji) kažejo, da je takih računov manj kot 5 odstotkov, Elon jim odgovarja z emotikoni kakcev, kot se za današnje čase seveda spodobi.

Ni jasno, zakaj je ta podatek Elonu tako zelo pomemben, glede na to, da je ob nakupu (ki še ni do konca izveden) zatrdil, da bo na Twitterju tako ali tako vse uredil po svoji meri, torej tudi odstranil robotske račune.

Počasi postaja očitno, da je prerekanje le izgovor, ki naj bi na koncu izposloval nižjo ceno nakupa ali pa celo odstop od nakupa. Slednji je trenutno v fazi, ko bi odstop z razlogom Elona vseeno stal milijardo dolarjev odstopne »kazni«, odstop brez opravičljivega razloga pa sploh ni možen. Glede na to, da se je ob napovedanem nakupu zelo zatresla delnica Tesle, s katerimi je Musk večinoma podprl ponudbo, je morda jasno, zakaj bi si Musk rad premislil…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji