Objavljeno: 29.6.2021 | Avtor: David Vidmar | Monitor Julij-avgust 2021

Zapestnica, ki je že skoraj ura

Nakupu drage in občutljive pametne ure se lahko izognete tudi tako, da kupite slab ponaredek pametne ure iz diskontne trgovine ali spletnih kitajskih trgovin. Veliko bolje pa bo, če za podobno nizko ceno kupite dobro pametno zapestnico. Meje med zapestnicami in urami še nikoli niso bile tako zabrisane in za malo denarja se še nikoli ni dalo kupiti tako kakovostnih nosljivih napravic.

Huawei Band 6 je napredna pametna športna zapestnica, ki tehta vsega 18 g in je na voljo v več barvah. Po videzu bolj kot na ceneno zapestnico spominja na kvadratno pametno uro. Njena posebnost, ki jo boste opazili najprej, je rahlo zaobljen zaslon, ki je precej večji, ali natančneje, širši kot pri neposrednih konkurentih, v naših krajih je to predvsem Xiaomijeva Mi Band 6. Zaslon AMOLED ločljivosti 194 × 368 pik po diagonali meri malo manj kot poldrugi palec in je zadovoljivo svetel ter odziven, prikazuje zelo všečne barve. Silikonski pašček je prijetno mehak in se prilega tudi manjšim zapestjem, žal pa ni zamenljiv.

Zapestnica sodi v nižji cenovni razred, kjer smo že navajeni, da za malo denarja dobimo kar nekaj muzike. Meri korake, srčni utrip, spanje in raven stresa, prikazuje obvestila s telefona in na telefonu upravlja predvajalnik glasbe. Vsi zadnji modeli ur in zapestnic bolj ali manj natančno merijo, oziroma bolje rečeno ocenjujejo, SpO2, torej vsebnost kisika v krvi, temu sledi tudi Band 6.

V marketinškem oddelku so posebno veliko časa namenili seznamu športnih aktivnosti, pri katerih nas lahko spremlja in nadzoruje, saj je na seznamu kar 96 športov, med njimi pa najdemo celo igro med dvema ognjema, spuščanje zmaja in skok z elastiko. K sreči med nastavitvami zapestnice lahko izberete, katere naj prikazuje, sicer bi bilo sicer vsakokratno brskanje po dolgem seznamu dodatna rekreativna dejavnost. Pri aktivnostih bo zapestnica spremljala telesno obremenitev, torej merila srčni utrip, štela korake in ocenjevala porabljeno energijo. Za sledenje poti boste morali poleg zapestnice na vadbo vzeti še povezani telefon, saj zapestnica nima vgrajenega sprejemnika GPS.

Da je zapestnica že skoraj prava ura, namiguje tudi način, kako jo uporabljamo – s potegom dol dostopamo do nastavitev, s potegom gor do obvestil, med zasloni pa preklapljamo z drsanjem levo in desno. To močno spominja na pametne telefone, ki pa, žal, zapestnice ne morejo premagati v trajanju baterije. Ta bo zdržala celo do dva tedna, natančna številka pa je, seveda, precej odvisna od pogostosti uporabe in beleženja aktivnosti. Nam jo je uspelo v treh tednih izprazniti le enkrat in presenečeno smo ugotovili, da se napolni izjemno hitro, v vsega pol ure.

Za nadgradnje, sledenje poti in nalaganje dodatnih predlog zaslonov na telefon namestite aplikacijo Huawei Health. Najbolje bo delovala na telefonih istega proizvajalca, težav pa ne bo niti z ostalimi napravami Android. Čeprav jo lahko namestite tudi na iphone, se boste na jabolčnih telefonih morali odreči nekaterim zanimivim zmožnostim, kot sta daljinsko sprožanje zajema fotografije in upravljanja glasbe.

Med uporabo nismo naleteli na večje težave. Zmotili sta nas le nezmožnost prikazovanja emojijev v obvestilih s telefona in občasna neodzivnost, ko smo uro želeli zbuditi z dotikom zaslona, in smo nato raje uporabili gumb.

Huawei Band 6 je za svojo ceno odličen izdelek, ki se upravičeno pojavlja na vseh lestvicah najboljših poceni izdelkov in še dodatno krepi konkurenčnost v tem razredu. S svojim videzom in zmožnostmi odlično zakriva dejstvo, da bo zanj treba odšteti vsega desetino zneska najbolj priljubljenih ur, pa bo kljub temu osnovno poslanstvo pametnih zapestnic in pametnih ur povsem solidno opravil. Brez zadržkov jo priporočamo manj zahtevnim uporabnikom, pa tudi starejšim in mlajšim uporabnikom, za katere bo zapestnica predstavljala prvi stik z nosljivo elektroniko.

Huawei Band 6

pametna športna zapestnica

Izdeluje: www.huawei.si

Cena: 60 EUR

Za: Velik zaslon, trajanje baterije.

Proti: Ni vgrajenega sprejemnika GPS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji