Objavljeno: 7.4.2020 10:00

Huawei Music na voljo tudi pri nas

Huawei je svojo storitev za pretočno glasbo, Huawei Music, uradno odprl še za 117 držav, med njimi je tudi Slovenija.

Aplikacija je trenutno na voljo le v Huaweijevi trgovini z aplikacijami AppGallery, na druge Android naprave jo lahko namestimo ročno, z namestitvenim paketom APK. V praksi pa je vsaj v tem trenutku še izredno omejena – nabor glasbe je omejen po segmentih (denimo »party«, »running«, »driving«), ti delujejo kot nekakšne radijske postaje, v času pisanja še ni dodanega iskanja konkretnih pesmi. To sicer ne preseneča, saj med našim hitrim pregledom ni nobenih res znanih izvajalcev – v segmentu »driving« nas je, denimo, navdušila pesem Alla tittar på mig izvajalca Mirakelpojken.

Predvidevamo, da se bo število znanih pesmi sicer hitro dvignilo, saj naj bi sodelovali z založbami Universal, Sony in Warner, tako naj bi bilo na voljo čez 50 milijonov pesmi in dober milijon različnih albumov.

Storitev je brezplačna za prve tri mesece, za tem pa bo veljala deset dolarjev na mesec. Ta hip sicer še ne predstavlja resne konkurence uveljavljenim storitvam, denimo Google Music, Spotify in Deezer, a se tudi na tem področju Huawei trudi vzpostaviti lastne temelje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji