Objavljeno: 12.10.2019 08:00

Zamenjava na vrhu družbe SAP

Bill McDermott, direktor družbe SAP v zadnjih desetih letih, je presenetil javnost s svojim takojšnjim odstopom s položaja, kmalu pa bo tudi v zapustil družbo. McDermott je po mnenju mnogih najbolj zaslužen, da je SAP popeljal v čase oblačnih storitev in postavil nove temelje družbe še za vrsto let. V vodstvu družbe ga bosta nadomestila dva direktorja, Jennifer Morgan in Christian Klein.

Strokovno javnost je odhod McDermotta pošteno presenetil, saj je SAP letos prevzel družbo Qualtrics ravno na pobudo dosedanjega direktorja, ki je korak označil za tako pomembnega, kot nekdanji nakup družbe Next s strani Appla ali pa prevzem Instagrama s strani družbe Facebook.

McDermott navaja, da je pač 10 let na čelu družbe dovolj in da išče nove izzive. Tovrstne izjave so običajno le krinka za dejanske razloge, toda družba SAP ta hip posluje zelo dobro. Po drugi strani pa je res, da je SAP v zadnjih mesecih zapustilo kar nekaj vodilnih kadrov, na primer Brigette McInnis-Day, operativni direktor hčerinske družbe SAP SuccessFactors in Robert Enslin, ki je vodil sektor storitev v oblaku. Najbrž bomo prave razloge zvedeli šele čez nekaj časa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji