Objavljeno: 11.10.2019 08:00

Digitalna valuta Facebook Libra je izgubila podporo

Družbe Mastercard, Visa, eBay in Stripe so se premislile in ne bodo podprle Facebookovega virtualnega denarja Libra. Četverica sledi preklicu sodelovanja, ki ga je že pred tem naredil PayPal. Ta korak je zagotovo močen udarec za prihodnost projekta Libra in prihaja v časih, ko so proti Facebooku nastrojeni tako v politiki, kot v bančnem sektorju.

Med večjimi ponudniki plačilnega prometa za zdaj Libro podpira le še nizozemski PayU, kar pa utegne biti premalo, da bi se Libra prebila med pomembnejša plačilna sredstva. Facebook med tem še vedno vztraja za nadaljevanje projekta, Mark Zuckerberg pa naj bi v kratkem sodeloval na zaslišanju v komiteju predstavniškega doma v ZDA, ki želi pojasnila in zagotovila, da se Libra ne bi spremenila v sredstvo za pranje denarja.

Kljub temu, da je večina partnerjev preklicala sodelovanje, pa vsi po vrsti navajajo, da bi se utegnili v prihodnosti ponovno pridružiti usklajeni pobudi za nov globalni digitalni način plačevanja, če lahko razvijalci zagotovijo varnost in transparentnost uporabe sistema

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji