Objavljeno: 9.10.2019 14:00

Facebookov pomočnik za poslovno okolje

Že nekaj časa je znano, da ima tudi Facebook vse večje apetite za vstop na področje poslovnih rešitev in rabe. Ne samo s programsko, temveč tudi s strojno opremo. Nedavno predstavljeni konferenčni sistem z digitalno pomočnico Facebook Portal so zato zdaj združili s predhodno že predstavljeno spletno storitvijo za skupinsko sodelovanje Workplace.

Spomnimo se, da Facebook Workplace cilja na isto ciljno skupino uporabnikov, kot bolj uveljavljeni programi za skupinsko delo, na primer Slack in Microsoft Teams. Seveda se je Facebook pri snovanju paketa Workplace naslonil na uporabniško izkušnjo iz svojega družabnega omrežja, kar naj bi spodbudilo lažjo rabo v poslovnem okolju.

Da bi dohiteli in prehiteli tekmece so zdaj Workplace prenesli tudi na Portal, kjer lahko napravo uporabljamo za videokonferenčne klice, v perspektivi pa tudi za druge storitve. Na portalu lahko videokonferenčni klic uporablja tehnologijo računalniškega vida, kjer zna kamera samodejno slediti govorcu in po potrebi tudi zumirati sliko.

Napovedali so tudi, da bo Workplace na Portalu omogočal samodejno izdelavo podnapisov pri videokonferenčnih povezavah v pripravi pa je še način povezovanja vsak-z-vsakim (peer-to-peer), za bolj učinkovito izmenjavo video posnetkov brez zamikov. Ker ima Portal vgrajeno tudi digitalno pomočnico Alexa, je moč pričakovati tudi krmiljenje naprave in funkcij s pomočjo govora.

Workplace na Portalu ponuja tudi izvajanje interaktivnih raziskav, poseben režim za učenje na daljavo, orodje za oddajanje video posnetkov v živo (live streaming), v pripravi pa imajo še cel kup zamisli, ki izhajajo iz potrošniškega okolja (gamifikacija, sledenje razpravam…).

Facebook sicer navaja, da rešitev za skupinsko sodelovanje Workplace danes uporablja že okoli 3 milijone (plačljivih) uporabnikov. Za primerjavo, Slack jih ima čez 10 milijonov, Microsoft pa je poleti navedel, da imajo že več kot 13 milijonov uporabnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji