Objavljeno: 20.9.2019 08:00

Apple iOS 13 je na voljo za prenos

Apple je tako kot napovedano ob predstavitvi telefonov iPhone 11 objavil dokončno različico operacijskega sistema iOS 13 (za telefone) in iPadOS 13 (za tablice). Obenem so objavili tudi novo različico operacijskega sistema Watch OS 6 za pametne ure.

V iOS 13 je med odmevnejšimi novostmi nova možnost izbire temnega ozadja sistema (dark mode), hitrejše zaznavanje obrazov s sistemom FaceID , izboljšava progama za upravljanje fotografij ter možnost prijave v druge storitve z Applovo identiteto (Sign with Apple), podobno kot to podpirajo Googlove in Facebookove identitete. Izboljšali so vgrajen zemljevid in sistem CarPlay.

Pozor, iOS 13 bo deloval le na telefonih generacije iPhone 6s in novejšimi. Apple se je torej odločil opustiti podporo za iPhone 5s in iPhone 6.

Kot je že znano, je Apple operacijski sistem za tablice iPad začel imenovati z drugim imenom, torej iPadOS. Tu so glavne novosti poleg zgoraj naštetih telefonskih novosti boljša podpora za večopravilnost in izboljšana povezljivost z računalniškimi vire prek omrežja.

Še manjša zanimivost, Apple je praktično že končal tudi s pripravo prvega kompleta popravkov iOS 13.1, ki bo izšel prej, kot pričakovano. Prenesti ga bo mogoče že v torek 24. septembra.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji