Objavljeno: 16.9.2019 13:00

Microsoft pripravlja Teams za Linux

Microsoft je potrdil govorice, da pripravlja odjemalca za priljubljeno orodje za skupinsko delo Teams tudi za operacijski sistem Linux. Teams, ki bo med drugim v prihodnje nadomestil v poslovnem okolju zelo razširjeni Skype for Business, je danes sicer na voljo na skoraj vseh ostalih priljubljenih platformah: Windows, macOS, iOS in Android.

Uporabniki Linuxa so sicer že doslej lahko dostopali do skupinskega dela z orodjem Teams, a le prek spletne različice odjemalca, ki pa nima vseh funkcionalnosti domorodnih odjemalcev za operacijski sistem. Spletna izvedba specifično ne podpira video konferenc in deljenja zaslonov, dveh izmed zelo iskanih funkcionalnosti pri današnjem vsakdanjem poslovnem sodelovanju.

Za razliko od tega pa glavni Microsoftov tekmec na področju, storitev in aplikacija Slack, od lani ponuja odjemalca tudi za okolje Linux. Če upoštevamo, da se Microsoft na vse kriplje prizadeva, da bi po priljubljenosti prehitel Slack, je povsem jasno, da pri iskanju cilja niso dolgo tehtali o odjemalcu za Linux, kar bo najbrž doslej največji prenos Microsotfovovega programa za pisarniško delo na Linux.

Kako krčevit je boj proti tekmecu priča tudi podatek, da je Microsoft znotraj lastne družbe junija prepovedal kakršnokoli rabo programa Slack, sicer zelo priljubljenega med razvijalci (tudi Microsoftovimi), domnevno zaradi varnostnih zadev.

Microsoft je nastajanje odjemalca Teams za Linux sicer potrdil, a se pri tem ni zavezal za datum izida programa. So pa nekaj dni pred tem zadovoljni navedli, da so po lastni raziskavi prvič prehiteli Slack po številu skupnih uporabnikov. Slack jih ima 10 milijonov, Teams pa danes uporablja že več kot 13 milijonov uporabniku po svetu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji