Objavljeno: 13.7.2019 14:00

Vezalka: Google vnovič poizkuša z družabnim mreženjem

Po neuspehu družabnega omrežja Google+ se spletni velikan kar nekako ni več loteval aktivnosti na področju družabnega mreženja. Toda vse kaže, da na to temo še niso rekli zadnje besede. Notranji inkubator družbe Google, znan pod imenom Area 120, je razvil nov tip programa za družabno omrežje, ki mu za zdaj pravijo Shoelace (Vezalka).

Za razliko od dosedanjih aplikacij, ki so ciljala predvsem na spletno povezovanje, je Vezalka namenjena predvsem organizaciji in sodelovanju v lokalnih dogodkih in aktivnostih. Uporabniki lahko v programu določijo svoje interese in aktivnosti, na kar bo program ponujal informacije o pihajočih dogodkih po meri posameznika.

Uporabnik bo sodeloval v tako imenovanih Krogih (Loops), kjer bo lahko kramljal, najavil in rezerviral svojo prisotnost na dogodkih. Orodje bo omogočalo tudi organizacijo lastnih dogodkov in usklajevanje aktivnosti v zvezi z povabljenci.

Eksperimentalni program Shoelace je za zdaj dosegljiv samo na povabilo in še to samo za prebivalce New Yorka, javno pa ni nobenih podatkov o nadaljnjih namerah Googla. Poznavalci razvojnih aktivnosti družbe poudarjajo, da je Vezalka po vsebini zelo podobna nekdanjemu razvojnemu programu Schemer, ki pa ga je Google ukinil leta 2011. Ali bo tokrat drugače?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji