Objavljeno: 22.3.2019 14:00

Steam dobiva novo podobo

Najbolj razširjena platforma za računalniške igre, Steam, bo v naslednjih mesecih dobila prenovljeno podobo. Podjetje Valve je prenovo napovedalo že kar nekaj časa nazaj, sedaj so na konferenci GDC (Game Developers Conference) pokazali novo oblikovanje.

Sama zasnova ostaja podobna, glavne novosti se tičejo pregleda naše knjižnice iger (zavihek Library). Glavna novost bo nova vstopna stran, ki spominja na vstopno stran same trgovine. Naše igre bodo tako predstavljene z večjimi sličicami, združene bodo po kategorijah, poudarek bo tudi na najnovejših nadgradnjah in dogajanjih v naših igrah (denimo predvajanja v živo, nagradne igre, itd). Na preizkusno različico se bomo lahko prijavili enkrat poleti, bolj točnega datuma splavitve novosti pa še niso objavili.

Steam sicer že sedaj ponuja možnost različnih preoblek, ogromno jih je na voljo preko spletne strani Steam Skins, izdelave lastne preobleke pa ponuja Steam Customizer. Po našem mnenju je Steam solidna platforma, v zadnjih časih pa dobiva vse več konkurentov. Bi si pa želeli boljšo mobilno aplikacijo, saj je obstoječa nepregledna in neprilagojena za novejše pametne telefone.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji