Objavljeno: 19.11.2018 10:00

Intel Neural Compute Stick 2

Intel je predstavil drugo generacijo procesne enote Neural Compute Stick, ki omogoča procesiranje algoritmov s področja strojnega učenja in umetne inteligence v napravi velikosti ključka USB. Majhne dimenzije močno zavajajo, saj gre za zmogljivo procesno enoto, ki nadomešča uporabo strežnikov v oblaku, to procesno moč pa daje na voljo lokalno, tudi v mobilnih napravah, kot so droni, roboti in razne naprave IoT.

Nova generacija izdelka, ki temelji na specializiranem procesorju Movidius Myriad X VPU (vision processing unit) nudi še večjo zmogljivost in predvsem nove funkcionalnosti, ki bodo na voljo razvijalcem novih programskih rešitev, predvsem s področja računalniškega vida.

Vse kar razvijalci rešitev potrebujejo je računalnik, ki z ključkom Neural Compute Stick 2 komunicira prek strojnega vmesnika USB 3.0 in programskega vmesnika na temelju ogrodja OpenVINO. Ključek stane zgolj 100 dolarjev, tako da je dostopen tudi ljubiteljskim programerjem.

Intel ga namenja predvsem za razvoj, testiranje in uporabo v prototipih. V končni različici bo programska oprema združljiva z drugimi Intelovimi izdelki, ki bodo na voljo za pametne naprave, na primer v obliki naprav za vodilo PCIe. Ključek je tudi pripravljen za stopnjevano nadgradljivost – če potrebujemo večjo zmogljivost, preprosto dodamo več procesnih enot in s tem povečamo zmogljivosti »umetnih možganov«.

7DzJBIEFPeY

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji