Objavljeno: 17.10.2018 11:00

Netflix uspešno raste

Netflix je v zadnjem četrtletju dobil sedem milijonov novih naročnikov, večina tega izven ZDA, skupaj jih ima že čez 137 milijonov.

Pri Netflixu so te podatke objavili skupaj s poslovnimi rezultati za zadnje četrtletje, objava je vrednost delnic dvignila za enajst odstotkov. Ta skok gre predvsem na račun preseganja pričakovanj, saj so sprva računali na okoli pet milijonov novih naročnikov.

V zadnjih mesecih je na Netflix prišlo kar nekaj novih lastnih serij, vključno z novimi sezonami izredno priljubljenih Orange Is The New Black in BoJack Horseman. Med večjimi uspešnicami ostajajo Narcos, Stranger Things in Ozark, v kratkem bo na voljo tudi nova sezona serije House of Cards.

Pri Netflix letos načrtujejo za kar 8 milijard dolarjev naložb v vsebine, od tega vsaj četrtino za lastne serije in filme. Po nekaterih ocenah naj bi v zadnjem četrtletju dodali za slabih 700 ur lastnih vsebin, kar je več kot dvakrat toliko kot v istem obdobju lani. Podjetje sicer še vedno deluje z negativnim denarnim tokom, a to predvsem zaradi omenjenih investicij.

Lastno programje bo na dolgi rok vsekakor prineslo večje dobičke kot nakup zunanjih serij in filmov, hkrati pa z lastno produkcijo nimajo težav okoli televizijskih zakupov. Povedano drugače, njihove lastne serije so hkrati na voljo po vsem svetu, medtem ko se za serije zunanjih produkcijskih hiš potegujejo tudi klasični ponudniki televizijskih vsebin.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji