Objavljeno: 15.10.2018 11:00

Windows Update tokrat nekaterim onemogočil zvok

Pri Microsoftu so v zadnjih tednih imeli nemalo težav s samodejnimi nadgradnjami preko Windows Update. Pisali smo o tem, da je nadgradnja nekaterim uporabnikom izbrisala osebne datoteke, prejšnji teden pa je druga nadgradnja nekaterim uporabnikom na računalnikih onemogočila zvok.

Preko Windows Update so potisnili novo različico gonilnika za Intelov glasovni krmilnik (Intel Audio Controller), zaradi tega je nekaterim uporabnikom računalnik javljal, da nimajo naprave, ki bi lahko predvajala zvok (»No Audio Output Device Installed«). Napako so sicer kmalu odpravili - iz Windows Update so umaknili omenjeno različico gonilnika in objavili popravek, ki je že nameščeno novo različico zamenjal s prejšnjo.

Samodejne nadgradnje so sicer nehvaležna tema. Po eni strani smo mnenja, da se s temi nadgradnjami dejansko dviguje splošna varnost uporabnikov, saj se je v preteklosti prevečkrat dogajalo, da so uporabniki nadgradnje enostavno ignorirali. A po drugi strani s takimi napakami prinašajo tudi veliko hude krvi – pred časom smo pisali o tem, kako so morali v bolnišnici nekoga pustiti dodatno uro pod narkozo, ker so vmes čakali, da so se končale nadgradnje Windows. Vsekakor smo mnenja, da bi morali pri Microsoftu vložiti nekaj več dela v preizkus nadgradenj, preden jih potisnejo uporabnikom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji