Objavljeno: 10.8.2018 09:00

Novi Galaxy Watch in prvič tudi zvočnik - Galaxy Home

Samsung je vzporedno s predstavitvijo najzmogljivejšega telefona Galaxy Note9 prikazal tudi nove pametne ure Galaxy Watch, premiero pa je doživel tudi prvi pametni zvočnik Galaxy Home.

Pametna ura Watch je dobila rahle posodobitve zunanjosti in strojne opreme in je zdaj še bolj podobna klasičnim, ne pa digitalnim uram. Na voljo je v dveh velikostih – z okroglim zaslonom premera 46 mm ali 42 mm. Prva je na voljo zgolj v srebrni barvi, manjša pa v črni in rožnati barvi.

Ura ima še naprej vgrajen tudi vmesnik LTE z možnostjo sinhronizacije in dostopa podatkov tudi brez prisotnosti telefona. Izboljšali so porabo energije, saj napolnjen akumulator zdaj omogoča do 80 ur delovanja.

Toda glavne novosti so v programski opremi. Koristna je funkcija povzetka dneva, kjer nam ura na enem mestu prikaže, kaj imamo v programu, tako na koledarju, zapiskih in drugih obveznostih.

Precej izboljšav je pri spremljanju kvalitete življenja in fizične forme. Ura ponuja nov sledilnik za spremljanje stresa in svetuje, kdaj se moramo sprostiti. Podobno spremlja kakovost spanja in uporabniku daje napotke, kako več izvleči iz spanca.

Galaxy Watch zdaj omogoča spremljanje kar 21 aktivnosti v notranjih prostorih. Z Bixby Vision pa lahko uporabniki spremljajo prehrambene navade. Za večjo preglednost nad energijskim vnosom lahko posnamejo fotografijo vsakega obroka in vnesejo energijske vrednosti v aplikacijo Samsung Health in na Galaxy Watch.

Ura bo na voljo od konca avgusta za 350 (46 mm) oziroma 330 evrov (42 mm).

Še en zvočnik

Že dlje časa je bilo znano, da tudi Samsung razvija svoj pametni zvočnik po vzoru zvočnikov Amazon Echo, Apple HomePod ali Google Home. Novi Galaxy Home ima vgrajenega digitalnega pomočnika Bixby, ki ga poznamo že iz pametnih telefonov.

Za razliko od tekmecev ima poudarjeno kroglasto obliko in sloni na treh manjših nožicah. Zvočniški del so razvili pri družbi AKG v lasti podjetja Harman (ki je od nedavnega v Samsungovi lasti). Poudarek je torej na kvaliteti zvoka, vendar osem vgrajenih mikrofonov jamči tudi dober zajem govorjenih ukazov. Druge podrobnosti še niso znane, saj bo zvočnik podrobneje predstavljen šele v nadaljevanju leta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji