Objavljeno: 18.7.2018 10:30

Povprečna starost gledalca TV - 60 let

Britanski medijski regulator Ofcom je v zadnjem poročilu ugotovil, da (tudi) v Veliki Britaniji naročnine na pretočne servise, kot sta Netflix in Amazon Prime, po novem presegajo naročnine na klasične televizijske servise, kot so Sky, BT, Virgin in drugi kabelski ponudniki.

Šef Ofcoma je hkrati pozval britanske ponudnike televizijskih programov, naj se združijo in ustanovijo lasten pretočni servis, s katerimi bi konkurirali ameriškim gigantom. Začetni pogovori med BBC, ITV in Channel Four v tej smeri že potekajo.

Na Netflix, Amazon Prime ali Now TV je naročeno že 40% britanskih gospodinjstev, kar je 15,4 milijona naročnikov. V zadnjih 20 letih je vrednost naročnin, ki jih Britanci namenjajo klasični televiziji, padla za milijardo funtov.

Pada tudi število ur, ki jih gledalci namenijo klasični televiziji. Gledanost med 15-letniki je v letu 2017 padla za 15%, med 16 - 24-letniki pa za 12%. Te vrednosti vključujejo tudi oglede za nazaj (ogled z zamikom, »time-shifting«). Edina starostna skupina, kjer gledanost ne pada, so starejši od 65 let. Tudi povprečna starost gledalcev klasičnih TV programov BBC One, BBC Two in ITV je – 60 let.

 

BBC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji