Objavljeno: 17.7.2018 10:00

Samsung Galaxy S10 bo na voljo v treh različicah

Medtem, ko javnost že pričakuje septembrski prihod treh novih modelov Apple iPhone, se Samsung pospešeno pripravlja na pripravo odgovora na te nove modele. Najbrž ni nikakršno presenečenje, da bo korejski velikan odgovoril prav tako s tremi modeli, ki bodo za povrh imeli skoraj identične velikosti zaslonov kot Applovi novinci.

Sodeč po navedbah analitika Ming-Chi Kuo, ki že vrsto let povsem pravilno napoveduje prihajajoče Applove izdelke, tokrat pa poizkuša tudi s Samsungovimi, bo Samsung Galaxy S10 na voljo s 5,8-, 6,1- in 6,4-palčnimi zasloni. Apple po drugi strani pripravlja 5,8-, 6,1- in 6,5-palčne zaslone. Razlika je morda v tem, da bo imel najcenejši Applov telefon 6,1-palčni zaslon LCD, Samsung pa 5,8-palčni, morda celo OLED, če bodo želeli preseči Applovo ponudbo.

Galaxy S10 pa bo drugačen v drugem pomembnem elementu - poleg razpoznave obrazov bodo tipalo za prstne odtise prvič vgradili v sam zaslon (FOD – fingerprint on display). Nekaj, kar je Apple že pred časom razvijal tudi Apple, a nato iz nekaterih razlogov opustil in nadomestil s tipali za razpoznavo obrazov.

Galaxy S10 naj bi imel še manjše robove, ki niso zapolnjeni s sliko zaslona. Po nekaterih informacijah naj bi slika zasedala kar 93% razpoložljive površine, kar je več kot 83,6, kar zmoreta danes Galaxy S8 in Galaxy S9.

Novi najzmogljivejši Samsungovi telefoni bodo seveda imeli tudi izboljšano elektroniko. V Evropi bo uporabljena posodobljena različica procesorja Exynos, drugod pa bo na voljo Snapdragon 855. Napoveduje se hitrejši vmesnik za dostop do pomnilnika Flash (UFS 3.0) in podpora za komunikacije 5G (bomo videli). Na področju digitalne fotografije naj bi Galaxy S10 pridobil trojno fotografsko tipalo na zadnji strani, po zgledu telefona Huawei P20 Pro.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji