Objavljeno: 15.7.2018 07:00

Akumulator z vgrajenim telefonom

Če z zalogo energije v akumulatorju vašega pametnega telefona komaj preživite dan, je morda novi telefon Ulefone Power 5 prava rešitev. Z zmogljivostjo kar 13.000 mAh je skoraj prej akumulator z vgrajenim telefonom kot pa obratno. Sodeč po proizvajalcu, je energije dovolj za vsaj štiri dni intenzivne rabe, telefon pa lahko celo uporabljamo celo kot priložnostni polnilec za druge elektronske naprave (napajanje 5 V do 5 A). Kot nalašč za pobeg v divjino, kjer elektrika ni dosegljiva.

Ulefone Power 5 že na pogled daje slutiti, da gre za telefon, ki je mišljen za rabo na terenu. Zaradi velikega akumulatorja je ohišje debelo za dva iPhona X, s težo 330 gramov pa se že približuje teži tablic. Robustnost poudarjajo aluminijasti bočni zaščitni profili, ki so na ohišje priviti z vijaki. Če zmogljivost akumulatorja postavimo v perspektivo – Power 5 ima kar petkrat zmogljivejši akumulator kot iPhone X in več kot trikrat zmogljivejši v primerjavi z energijsko dobro podkovanim modelom Huawei P20 Pro.

Kot telefon ima Power 5 zelo dobre tehnične značilnosti. Vgrajen je 6-palčni zaslon z razmerjem slike 18:9 in ločljivostjo 2.160 x 1.080 pik (FHD), poganja ga Mediatekov procesor MT6763 z osmimi jedri, pomnilnik ima velikost 6 GB, Flash RAM pa 64 GB, nadgrdljivo s karticami do 256 GB. Telefon podpira brezžično polnjenje akumulatorja, vgrajena ima štiri fotografska tipala, tehnologijo za razpoznavo obrazov, vse skupaj pa je podkrepljeno z najnovejšim Androidom 8.1.

Telefon seveda prihaja iz Kitajske, kjer preračunano v Evre stane le okoli 220 evrov, kar ga umešča med najzmogljivejše telefone v nižjem cenovnem razredu. Telefon morda ni za vsakogar, vendar predstavlja zanimivo alternativo za tiste, ki želijo robustnost in veliko zalogo električne energije.

dFfZIJFe_rQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji