Objavljeno: 13.7.2018 07:00

Apple pripravlja prenovo tablic, pametnih ur in prenosnikov

Ko je Apple junija priredil vsakoletno razvojno konferenco, je morda bilo še največje presenečenje odsotnost kakršnekoli najave novih strojnih izdelkov. Nekatere družine izdelkov, kot so denimo prenosniki, so že precej zastarele, zato so že začele krožiti govorice, da Apple morda celo namerava opustiti določene modele.

Toda kot kaže, je šlo le za zamudo, saj sodeč po dobro obveščenemu žvižgaču Ming-Chi Kuo, ki je doslej že mnogokrat praviloma točno napovedal Applove novosti, Apple pripravlja za letošnjo jesen oblico novosti na številnih segmentih.

Prvi bodo na vrsti pametni telefoni naslednje generacije in sicer trije: novi najzmogljivejši model z 6,5-palčnim zaslonom OLED, manjši 5,8-palčni model OLED, ki bo nasledil današnji iPhone X, tu pa je še tretji model s 6,1-palčnim zaslonom LCD, ki bo precej cenejši od prvih dveh.

Če so bili telefoni nekoliko pričakovani, pa je dobra novica, da bo Apple prenovil tudi svoje tablice iPad Pro. S strojne plati gre pri tablicah za kar veliko spremembo, saj bo Apple tu prvič odstranil tipko pod zaslonom, avtentikacija uporabnikov pa bo potekala z razpoznavo obrazov, enako kot pri modelu iPhone X. Zanimivo, da bo manjši iPad Pro, ki je doslej imel 10,5-palčni zaslon, ohranil zunanje mere, a imel zato nekoliko večji, 11-palčni zaslon, ki bo seveda segal do robov. Poleg tega je v planu tudi večji 12,9-palčni model, za katerega pa se še ne ve, ali bo imel enake zunanje mere kot današnji.

Apple pripravlja tudi nove pametne ure Apple Watch 4, ki bodo imele rahlo večje dimenzije zaslonov – dosedanji model z 38 mm zaslonom bo poslej 40 mm, dosedanji 42 mm model pa bo po diagonali meril 45 mm. Menda so pri tem stanjšali robove, tako da bodo dimenzije ohišja ure ostale enake. Ure naj bi imele tudi izboljšana tipala za merjenje srčnega utripa, čeprav ni jasno, v katero smer so usmerjene izboljšave.

Apple menda pripravlja tudi novo različico prenosnika MacBook, ki bo nekakšen naslednik dosedanjih modelov MacBook Air. Po tem, ko so pravkar dokaj na tiho osvežili modele MacBook Pro, ki sodijo v zgornji cenovni razred, naj bi zgoraj omenjeni naslednik MacBooka Air s cenami segal krepko pod mejo 1.000 dolarjev, kjer se proda največ prenosnikov. Pričakujemo lahko tudi posodobitve računalnikov Mac Mini in iMac.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji