Objavljeno: 12.7.2018 16:00

Apple prenovil MacBooke Pro

Apple je danes prenovil svoje MacBooke Pro, ki so v 13- in 15-palčni izdaji dobili nekoliko bogatejšo notranjost z Intelovimi procesorji osme generacije in več jedri. V 15-palčni verziji lahko dobimo sedaj šestjedrni model, v 13-palčni pa štirijedrnega. Prostornejši so tudi SSD-ji, končno je podprt tudi DDR4, kar vse prinaša hitrejše delovanje. Vizualno pa – razen nekoliko izboljšane tipkovnice butterfly – sprememb ni.

Najmočnejši 15-palčni Apple MacBook Pro ima odslej šestjedrni Intel Core i9 z 2,9 GHz, 32 GB pomnilnika DDR4, zmogljivejšo baterijo (ki kompenzira višjo porabo zaradi boljših komponent) in grafični čip AMD Radeon Pro 555X. V manjšem modelu je štirijedrni Intel Core i7 z 2,7 GHz, 2 TB SSD-ja, še vedno 16 GB pomnilnika in integrirano grafično kartico Intel Iris Plus 655.

Nov je tudi čip T2, ki skrbi za varen zagon, šifriranje datotek, Siri, Touch Bar, Apple Pay itd. True Tone, ki prihaja iz iPada Pro, uravnava belino in svetlost zaslona glede okolico.

Seveda sta obe velikosti na voljo tudi v šibkejših konfiguracijah, odvisno od potrebe in globine žepa. Najcenejši modeli stanejo od 1800 dolarjev (13-palčni) oziroma 2400 dolarjev (15-palčni).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji