Objavljeno: 23.5.2018 12:00

Zuckerberg in evropski politiki

Včeraj so tudi evropski politiki dočakali svoj trenutek, ko so »zasliševali« Marka Zuckerberga, šefa Facebooka, ki je zadnje čase zaradi trgovanja z osebnimi podatki in še česa v nemilosti javnosti in politike.

Žal se je izkazalo, da je razdrobljena »država« Evropa za taka »zasliševanja« de facto najmočnejših posameznikov na planetu še veliko slabše pripravljena kot ZDA. Bolj kot od Zuckerberga pridobiti resna zagotovila ali vsaj odgovor,e je bilo pomembno mu zastaviti kar čim več vprašanj, pri čemer je bilo seveda zelo pomembno, da so jih zastavljali poslanci vseh političnih skupin, ki so prisotne v Evropskem parlamentu. V praksi je to pomenilo 22 minut vprašanj, ki so jih Zuckerbergu zastavljali v kosu, Mark jih je poslušal, nato pa na koncu v pol ure, kolikor je še ostalo časa, odgovoril le tisto, kar si je sam izbral.

Zuckerberg je namreč že v začetku povedal, da »nima veliko časa«, zato je bil dogodek časovno omejen, format »zaslišanja« pa mu je dal še dodatno možnost selektivnega odgovarjanja. Čeprav je seveda obljubil, da bodo poslanci na preostala vprašanja dobili pisne odgovore. Opazovalci se strinjajo, da so odgovori, ki jih je dal ustno tako ali tako že dlje časa na voljo na facebookovih blogih, ki jih redno posodabljajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji